Skryter av Downing

Kenny Dalglish roser Stewart Downing, og sier han har vært bedre enn han forventet da han kjøpte han.

Stewart Downing har fått mye kritikk etter sin første halve sesong i Liverpool etter £20 millionersovergangen i sommer. Det at han ennå ikke har scoret eller levert en målgivende i ligaen er pressen opphengt i, men manager Kenny Dalglish svarer med å rose 27-åringen.

- Stewart er en bedre spiller enn vi trodde. Jeg tror ikke det har vært komfortabelt for han heller, for vi har spilt han i tre eller fire ulike posisjoner, så vi må kanskje se på oss selv. Han er bedre enn jeg trodde han kom til å være, og er hurtigere enn jeg trodde han var. Han er hurtigere enn Carra trodde han var også, sier Dalglish til The Guardian.

Mange hadde forventet at Stewart Downing ble kjøpt for å levere innlegg til Andy Carroll, men duoen har kun spilt sammen elleve ganger for Liverpool.

- Du må være tålmodig med alle nye spillere som kommer inn. Du må være tålmodig med de eldre spillerne også av og til, slik vi var med Stevie da han kom tilbake. Tålmodighet er viktig, men det viktigste er å ha ferdighetene til å spille, og alle i vår stall har ferdighetene.

Stewart Downing har vært nær scoring, og har truffet treverket. Dårlige avslutninger fra lagkameratene har også vært med å sørge for at han så langt ikke har noen målgivende.

- Stewart er en fantastisk fotballspiller. Han er en engelsk landslagsspiller, og hadde en stor overgang i sommer da han kom hit, som et par andre. Og med all respekt for de andre klubbene han har vært i, så er dette en massiv klubb. Han vil trenge litt tid til å bli vant med alt, og det er naturlig.

- I følge statistikken har han levert flere innlegg enn noen andre, og det er en del av jobben hans å slå innlegg. En annen del av jobben hans er å slå dem der vi vil score mål, og det er en jobb for laget å komme seg inn dit og få ballen i nettet.