Southampton-manageren på hjemlige trakter

Southampton-manager Nigel Adkins ser frem til å returnere til Merseyside i morgen. Adkins var keeper for Liverpool som skolegutt.

Southampton-manageren vokste opp som Liverpool-supporter på Birkenhead. Hele familien hans var røde. Som ung keeper spilte han for Liverpool. Ferden gikk videre via Tranmere Rovers til walisiske Bangor City, hvor han også ble manager.

I morgen skal han lede Southampton ut på Anfield, mot sin favorittklubb.

- Det blir fint å reise dit. Jeg spilte for Liverpool som skolegutt. Jeg hadde mulighet til å fortsette karrieren der, men valgte i stedet å gå til Tranmere Rovers. Det var viktig for meg for å få fart på karrieren, forklarer Adkins til Liverpool Echo.

- Jeg er selvsagt oppvokst med tradisjonene på Merseyside. Du er enten rød, blå eller hvit Tranmere-supporter. Når du kommer fra Birkenhead er du enten Liverpool-supporter eller Everton-supporter, samtidig som du vil være Tranmere-supporter.

- Det blir flott for alle å reise til Merseyside, ikke minst for våre supportere. Vi møter en tradisjonsrik klubb i Liverpool.

- Liverpool er inne i en omstillingsfase, men dette er uansett en kamp vi ser frem til. Vi ser frem til hver eneste kamp i Premier League.

Adkins er ikke den eneste i Southampton-leiren med en forkjærlighet for Liverpool. Toppscorer Ricke Lambert har sågar en liverbird tatovert på skuldra, mens den franske midtbanespilleren Morgan Schneiderlin også oppgir Liverpool som sin favorittklubb.

Adkins, som har spilt på Anfield tre ganger som spiller, toner imidlertid ned dette faktum før sin managerdebut på sin gamle hjemmearena.

- Dette bør ikke handle om meg og Liverpool. Det bør handle om Southampton, bør det ikke?

- Men ja, jeg husker jeg trente sammen med Ray Clemence, og jeg husker jeg reddet et straffespark fra Graeme Souness i en treningskamp. Jeg har spilt five-a-side med Alan Hansen og Kenny Dalglish. Som gutt fikk du være med på slikt, og det var stort.

- Jeg har gode minner fra tiden min i Liverpool. Vi fikk være med til ligacupfinalen da de slo West Ham. Alle skoleguttene reiste med buss sammen med de unge proffene. Vi dro alle ned til Wembley på samme bussen, noe som var veldig bra.

Adkins valgte altså å forlate Liverpool til fordel for Tranmere, hvor han debuterte som førstekeeper i en alder av 17 år. Som manager stiller han nå sin lit til en annen ung keeper, den 20 år gamle argentineren Paulo Gazzaniga.

- Han er en ung keeper. Vi tror han vil bli veldig, veldig god, og jeg har stor tiltro til ham, avslutter Adkins.