Spearing best i ankerrollen

Statistikk viser at Jay Spearing passer bedre som vikar for Lucas enn Charlie Adam og Jordan Henderson, i rollen som anker på Liverpools midtbane.

Liverpool har vunnet 80 prosent av de kampene hvor Jay Spearing har spilt fra start denne sesongen. Nå skal vi ile til å understreke at scouseren har startet i mange cupkamper, inkludert mot lag fra lavere divisjoner, slik at de tallene kan oppfattes som misvisende.

Hvis en imidlertid ser på tallene fra siste kamp mot Wolves, hvor 23-åringen var tilbake etter skade, vant han ballen ni ganger for de røde. Ved seks av disse tilfellene var det på den defensive tredjedelen av banen, og som var flere ganger enn noen andre på Liverpool. Dette er imponerende tall.

Totalt har Spearing vunnet tilbake ballen 30 ganger denne sesongen, og brutt gjennom å snappe pasninger og gjennomspill ved ytterligere syv tilfeller. Siden han har spilt 348 minutter i 2011/12 gir det at han har vunnet ballen hvert 9,4 minutt. Charlie Adam har gjort det samme hvert 9,8 minutt, mens statistikken for Jordan Henderson er 13,1 minutt. Lucas Leiva har for øvrig nøyaktig det samme som Jay Spearing, med 9,4 minutt.

Av dueller på bakken har Jay vunnet 64 prosent, sammenlignet med 52 for Charlie. Av rene taklinger har Spearing kommet seirende ut av dem 86,67 prosent, mens Adam kan vise til 73,33 prosent.

I pasningsspillet treffer scouseren med 87 prosent av sine forsøk, skotten med 80 prosent. Nå vil de fleste vite at Charlie Adam ofte prøver mer ambisiøse og offensive pasninger enn Jay Spearing, men det understreker argumentet om at sistnevnte passer best som vikar for Lucas.

Kilde: eplindex.com