Spearing håper på fornyet tillit

Jay Spearing håper å få en ny sjanse i startoppstillingen når Liverpool møter Everton i kveld. Midtbanespilleren ønsker svært gjerne å hjelpe de røde tilbake på vinnersporet.

Jay Spearing figurert i 15 kamper denne sesongen, men etter skuffelsen over å ikke få spille Carling Cup-finalen har han nå vært med i de to seneste kampene. Steven Gerrard er imidlertid tilbake fra skade, så spørsmålet er om midtbaneterrieren får beholde plassen på laget.
- Alle lokale spillere ønsker å være involvert i derbyet. Dette er en meget stor kamp for byen, og jeg ønsker å hjelpe oss tilbake på vinnersporet, sier Jay Spearing til Liverpool Echo.

- Everton har gjort det bra, men dersom vi spiller den fotballen vi kan og tar initiativet i kampen, så tar vi forhåpentligvis tre poeng. Før kampen er det litt nervøsitet, men når kampen sparkes i gang, er det mer spenning. Vi må komme i gang umiddelbart og fokusere på å vinne kampen.

- Da vi spilte på Goodison tidligere i sesongen var vi inne i en vanskelig periode, men vi fikk resultatet vi trengte. Når sluttsignalet går og vi har tatt tre poeng, vil det være noe vi alltid vil huske. Vi vet hvilken selvtillit en seier her vil gi.

I januar i fjor møtte Liverpool Everton i Kenny Dalglish' første hjemmekamp etter at han tok over manageransvaret. Da valgte han å benytte Jay Spearing i startoppstillingen. 23-åringen spilte meget godt i 2-2-kampen og fikk flere sjanser utover vårsesongen.
- I det øyeblikket manageren leste opp laget og nevnte navnet mitt ble jeg tom i hodet. Jeg innså at jeg skulle entre banen foran 45000 supportere i lokaloppgjøret. Det er noe du har drømt om siden du var ung gutt. Kenny ba meg om å vise fansen hva jeg kunne gjøre, og jeg trivdes ethvert minutt av kampen.

- Det betydde mye for meg at manageren hadde tro på meg og viste meg tillit ved å bruke meg i lokaloppgjøret. Jeg krysser fingrene for at jeg blir involvert igjen. Det kommer til å bli en flott stemning, og vi må sørge for at vi er klare.