Spekulasjoner om manager

Sett utenfra synes FSG nå å sirkle seg inn om en kort liste med managerkandidater, mens det også er spørsmålet om sportsdirektør. Tidligere spiller Steve Staunton synes situasjonen virker vanvittig.

Det går knapt en dag uten at det er nye rykter angående ny manager, enten det er nye møter eller nye navn.

Roberto Martinez hos Wigan har vært i bildet nær sagt hele tiden, etter at hans snakkesalige formann Dave Whelan bekreftet at Liverpool hadde tatt kontakt. Brendan Rodgers hos Swansea skal først ha sagt nei etter at FSG synes å legge opp en plan med å kontakte en rekke kandidater, men skal etter sigende være villig til å revurdere situasjonen dersom han ender opp på en mindre liste som eierne tar med seg i siste fase. Det siste døgnet hevdes det fra amerikanske kilder at Jürgen Klopp hos Borussia Dortmund er et aktuelt navn. Slik det ser ut nå er disse tre navnene de største favorittene som ny manager hos LFC.

En har også en ledig stilling som fotballdirektør/sportsdirektør, og hvor erfarne Louis van Gaal er blitt nevnt i media. En forventer at FSG vil gjennomføre samtaler denne uka med sine kandidater.

Steve Staunton, som spilte på Anfield under to perioder, uttaler at det hele virker vanvittig og veldig ulikt Liverpool Football Club.

- Det er rykter om at Louis van Gaal kommer inn som ny fotballdirektør, sier Staunton til talkSPORT. – Hvem ønsker imidlertid det? De fleste managere vil miste interessen av den grunnen alene.

- Situasjonen i Liverpool er vanvittig. Å komme ut i media å si at det er 12 kandidater er et feilgrep.

- Jeg vet ikke hva som holder på å skje. I gamle dager ville de ha gjort alt bak lukkede dører og så kommet med en annonsering når alt var klart.