Spiller for en plass på finalelaget

Jamie Carragher sier at Liverpools spillere vil spille for en plass på laget til cupfinalen når de røde gjester Norwich på lørdag.

Carragher sammenligner kampen på Carrow Road med oppgjøret mot Blackburn på Ewood Park i forkant av semifinalen mot Everton. Veteranen understreker samtidig at det aller viktigste med turen til Norwich er å kapre tre poeng.

- Vi har alt å spille for, i form av en plass på cupfinalelaget. Men vi går til disse kampene for å ta tre poeng, for vi behøver å klatre på tabellen. Dersom vi spiller bra i disse kampene, har vi selvsagt en bedre mulighet til å få spille i finalen, sier Carragher til Liverpoolfc.tv før turen til Carrow Road.

- Vi ønsker alle helt klart å spille i store kamper. Det skal spilles to kamper før finalen, og jeg er sikker på at manageren vil rotere litt på mannskapet ettersom Fulham-kampen kommer så tett opptil cupfinalen, fortsetter visekapteinen.

- Lørdagens kamp kan ha samme effekt som Blackburn-kampen. Studerer man den kampen, ser man at noen av spillerne spilte seg inn på laget til semifinalen mot Everton gjennom sitt spill i Blackburn.

- Vi ønsker å komme foran Everton på tabellen, men jeg ville heller ha vunnet semifinalen, nettopp slik vi gjorde.

Norwich har imponert i Premier League etter opprykket for snart ett år siden, og det er noe som Carragher har merket seg. Blant annet fikk «kanarifuglene» med seg ett poeng fra Anfield i oktober, og vant nylig også 2-1 borte mot Tottenham.

- De har imponert meg veldig. Jeg tror alle forventet at de skulle rykke rett ned igjen. Eller at de i beste fall måtte kjempe med nebb og klør for å berge plassen. Men de har kommet seg helskinnet gjennom den første sesongen, etter å ha beholdt en rekke av spillerne som var med på å spille dem opp i Premier League.

- De har mange britiske spillere som har kommet opp fra egne rekker. Både klubben og manageren deres fortjener kreditt for det. Han er trolig en kandidatene til å bli «Årets manager». Det blir en veldig vanskelig kamp for oss. Vi slet mot dem på hjemmebane, så det blir enda vanskeligere på Carrow Road.

Craig Bellamy sendte Liverpool i føringen like før pause på Anfield i høst, men Norwich utlignet et kvarter ut i annen omgang ved Grant Holt, noe som holdt til ett poeng for de gulkledde.

- Holt gjorde et fint mål for dem. Men det var et svakt mål å slippe inn, om man ser det fra vår sysnsvinkel. Deres keeper spilte veldig bra på Anfield. Jeg tror det var John Ruddy den dagen, da jeg mener å huske at han gjorde en god redning på en avslutning fra Luis Suarez mot slutten av kampen.

- Det var en flott redning. Det var en av flere slike dager, der vi hadde nok sjanser til å vinne kampen. Men så lenge vi ledet bare 1-0 hadde de sjansen til å utligne. Jeg ble imponert over Norwich den dagen. Jeg syntes de spilte veldig bra på Anfield.