Stadionutgifter får ikke innvirkning

Store utgifter har måttet bli slettet av FSG som følge at tidligere eieres mislykkede stadionplaner. Dette vil ikke få innvirkning på Financial Fair Play hos UEFA.

Lokalavisen Liverpool Echo kunne i dag komme med tall og kommentarer fra Liverpools regnskap som gjelder fra juli 2010 til juli 2011. Daglig leder Ian Ayre har gitt intervjuer til avisen og til klubbens hjemmeside, men regnskapet er altså ikke blitt offentliggjort.

Det som har skapt størst overskrifter er at minus £35M i regnskapet er avskriving av en antatt gjeldspost på det nå skrinlagte stadionprosjektet til de tidligere eierne Tom Hicks og George Gillett.

Daglig leder Ian Ayre er påpasselig med å klargjøre at bygging og planer av egne fasiliteter ikke vil bli regnet med i Financial Fair Play, hvor et kontrollpanel fra UEFA vil begynne å se på klubbers utgifter til bl.a. transfers og spillerlønninger fra sommeren 2011.

- Dette er absolutt ikke tilfellet, sier Ayre til liverpoolfc.tv. – Dette vil ikke bli regnet med. Hvis du tar ut avskrivninger rundt dette, vil du se at vi har en meget sunn forretningsdrift. Vi har gjort betydelige investeringer i spillertroppen, selv om våre inntekter har flatet ut. Uten avskrivningen ville vi trolig ha gått omtrent opp i opp, slik at vi sånn sett er i en sunn posisjon. Vi ønsker å understreke at vi gir stor støtte til Financial Fair Play, og vi tror at vi kommer til å komme våre kommersielle inntekter og vil fortsette å investere i vår spillertropp. Det er hva en god og skikkelig drevet fotballklubb skal gjøre. En av årsakene til at vi er veldig enig i FFP er at vi mener at det å drive en fotballklubb på en skikkelig og bærekraftig måte definitivt er veien å gå for alle klubber.