Start håper på samarbeidsavtale med Liverpool

I forbindelse med at Start ser ut til å få låne Villyan Bijev for resten av den norske sesongen håper Sørlandsklubben å inngå et tettere samarbeid med Liverpool.

Start håper å få til samarbeidsavtale med Premier League-klubben Liverpool. Mandag kommer det som kan bli den første av mange spillere fra Liverpool.

- Vi håper at dette er første del av noe som kan bli veldig spennende på sikt, sier Starts administrerende direktør Magne Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Liverpools unge spiss Villyan Bijev (19) kommer til Kristiansand mandag, og blir trolig Start-spiller ut året. Bijev er U20-landslagsspiller for USA og skrev i fjor under en femårsavtale med Liverpool.

Og med signeringen kommer det som kan være innledningen på et samarbeid mellom Start og Liverpool.

- Vi har fått til dette gjennom veldig gode kontakter i England. Hvem det er kan jeg ikke si, men det er noen vi har hatt dialog med over tid. Den dialogen fører til det konkrete som nå kommer ut, sier Kristiansen, som nå håper å få til et større samarbeid med Liverpool.

- Jeg håper dette åpner for spennende muligheter på sikt. Gjør vi en god og profesjonell jobb i forhold til denne spilleren øker muligheten for et utvidet samarbeid, sier Kristiansen.

Dersom Start får til en avtale, får de trolig muligheten til å leie talentfulle Liverpool-spillere - uten å betale en eneste krone. Slik Strømsgodset har nytt godt av sitt samarbeid med Manchester City.

Drammenserne har blant annet fått bruke klassespilleren Mohammed Abu (20) (nå Rayo Vallecano i La Liga) de to siste sesongene. Nå er den norske U-landslagsspilleren Abdisalam Ibrahim (21) i Godset på lån fra City. Landslagskollega Omar Elabdellaou (20), nå på lån i nederlandske Feyenoord, var der i fjor.

- Det er opp til oss å gjøre en god jobb for å få dette til å bli et bra samarbeid, sier Kristiansen.

Liverpool har samarbeidsavtaler med en rekke klubber. Blant annet belgiske Genk, og de to irske klubbene St.Joseph Boys og Bray Wanderers.

Samarbeidene med de små irske klubbene har fokus på spiller- og trenerutviking. Det er også avtalt at trenere fra Liverpool skal besøke klubbene, mens lovende spillere fra de irske klubbene får trene med akademiet til Liverpool.

Dersom det blir en samarbeidsavtale mellom Liverpool og Start vil engelskmennene antakelig få førsterett på fremtidige stortalenter fra tilknyttet sørlendingene.

Kilde: fvn.no