Statistikk mot Stoke

Liverpoolfc.com har lagt ut noen tall etter 0-0 mot Stoke, basert på statistikk fra Opta. Ikke uventet dominerte de røde pasningsspillet.

Steven Gerrard og Joe Allen hadde ballen mest, hvor Gerrard berørte lærkula flest ganger (104) og Allen var mest presis med 91,3 prosent treff. Martin Skrtel fulgte deretter med 54 presise pasninger av 61 og en prosent på 90,2.

Av de som spilte hele kampen for Stoke var Stephen N’Zonzi den beste pasningsspilleren med 75 prosent.

Hjemmelaget hadde 524 pasninger som ikke var langt unna det dobbelte av de 288 som Stoke hadde. 8,4 prosent av Liverpools pasninger var lange, mens 17,7 var det tilsvarende for gjestene.

I den bakre fireren traff Liverpool med 84,5 prosent av sine avleveringer, mens Stoke gjorde det samme med 63,2 prosent. Dette hadde også sammenheng med at de røde slo kortere pasninger, hvor for eksempel høyreback Andre Wisdom bare slo en av sine 50 pasninger langt. I backrekken til Stoke hadde Showcross 50 prosent lange fremspill, Wilson 24, Cameron 19 og Huth 28,6.

Det var det samme i mål, hvor keeper Begovic klinket til med et langt fremspill 95,5 prosent av gangene han hadde ballen og Pepe Reina gjorde det samme halvparten av gangene.

Begge lag brøt 17 ganger, hvor Sahin var flittigst hos vertene med fem ganger og Wilson gjorde det fire ganger for Stoke. 

17-år gamle Raheem Sterling hadde fire taklinger og vant alle, det samme gjaldt for Steven Gerrard.

Begge forsvar måtte klarere 29 ganger, mens Stoke gjorde 14 taklinger og vant ti av dem.

I forsøk på mål prøvde Luis Suarez lykken fire ganger fra innenfor straffefeltet, mens Charlie Adam hadde to av sine tre forsøk innenfor 16-meteren. Skrtel, Agger, Johnson og innbytter Cole hadde to skudd eller headinger på mål hver. Andre Wisdom og Joe Allen var de eneste fra Liverpool som ikke hadde noen forsøk på mål, mens Peter Crouch og Jonathan Walters var blant de som ikke hadde skudd hos Stoke.