Straffebom og stolpeskudd

Årets Liverpool-mannskap er i ferd med å sette klubbrekorder både når det gjelder misbrukte straffespark og stolpeskudd.

Liverpool har så langt bommet på seks av ti straffespark denne sesongen, etter at Dirk Kuyt ikke klarte å sette sitt straffespark mot Arsenal i mål. Kuyt og Luis Suarez har misbrukt to straffespark hver, og også Charlie Adam og Andy Carroll har misbrukt sjanser fra ellevemetersmerket. Teller vi med straffesparkkonkurransen mot Cardiff på Wembley, der Steven Gerrard og Charlie Adam ikke klarte å score fra straffemerket, er de røde oppe i hele åtte misbrukte straffespark denne sesongen.

Liverpool Daily Post skriver at seks misbrukte straffespark er tangering av klubbrekorden. Både i 1963/64 og 1972/73 misbrukte Liverpool seks straffespark.

Steven Gerrard (3) og Charlie Adam (1) er forøvrig de som har klart å score på straffe denne sesongen.

Mot Arsenal skjøt både Luis Suarez og Dirk Kuyt i stolpen. Dermed er Liverpool oppe i hele 21 avslutninger i treverket denne sesongen, ifølge Liverpool Daily Post.

Suarez og Craig Bellamy er Liverpools toppscorere i ligaen denne sesongen, med seks mål hver. Bare to ganger i klubbens historie har toppscoreren ikke klart å passere 10 ligamål på en sesong. Det er overhengende fare for at det skjer for tredje gang denne sesongen.

2-1 tapet for Arsenal på lørdag var også bare tredje gang på ni år at Liverpool har tapt en ligakamp på Anfield der de har scoret først. The Gunners har forøvrig vært Liverpools motstander i alle disse tre kampene!