Sturridge-overgang kan kollapse

Daniel Sturridges overgang er i fare fordi Fenway Sports Group ikke vil betale høye agenthonorarer til spillerens representanter. Lån av Paris St. Germains Kevin Gameiro er et alternativ.

Liverpools eiere, Fenway Sports Group (FSG), ønsker å redusere utgiftene til agenthonorarer etter at det har blitt kjent at klubben har betalt ut mer enn £30M til spillernes representanter de seneste fire årene.

Den nye harde linjen har allerede fått konsekvenser. Forhandlingene med Daniel Sturridge har stoppet opp, selv om personlige betingelser allerede er avtalt, fordi Liverpool ikke skal være villig til å imøtekomme kravene til spillerens representanter om en betydelig prosentandel ved et eventuelt videresalg.

Liverpool har allerede sett seg ut Paris St. Germains angriper Kevin Gameiro dersom £12M-overgangen for Daniel Sturridge kollapser.Ifølge The Guardian vil da Brendan Rodgers forsøke å hente spilleren på lån ut sesongen.

Siden FSG tok over Liverpool i oktober 2010 har de innført en del kostnadskutt etter å ha konkludert med at klubben har sløst med ressursene og brukt penger uansvarlig.  Agenthonorarer har vært en stor utgiftspost. Siden starten av 2008/09-sesongen har Liverpool betalt ut £31,3M. Bare Manchester City og Chelsea har brukt mer på agenter. Arsenal, Manchester United og Tottenham har alle betalt ut mindre enn Anfield-klubben.

Liverpool har ikke kvalifisert seg til Champions League de seneste tre sesongene, og klubbøkonomien må tilpasses en ny finansiell realitet. FSG vil ikke gi klarsignal til utlegg som ikke imøtekommer deres krav om valuta for pengene.

Den nye politikken ble innført i forrige transfervindu da FSG nektet å akseptere signeringen av Clint Dempsey for mer enn £4M. En overgangssum på £4M var grensen Liverpools eiere var villige til å strekke seg.

I et åpent brev til Liverpools supportere på den tiden forklarte John W Henry om økonomistyringen i klubben.

- Transferpolitikken handlet ikke om å kutte kostnader. Det handlet om, og vil gjøre det i fremtiden, å få maksimal verdi ut av det vi bruker, så vi kan bygge kvalitet og bredde.

- Vi skal bygge og vokse innenfra, kjøpe klokt og smart og aldri kaste bort ressurser på inflaterte overgangssummer og urealistisk lønninger. Vi har ingen frykt for å bruke penger og kjempe med de beste, men vi skal ikke overbetale for spillere.

Kilder: The Times, The Guardian