Stygge scener i Serbia

Som kaptein for England U21 ble Jordan Henderson i går kveld vitne til stygge scener etter at hans lag hadde slått Serbia ut av EM på serbernes egen grunn.

Engelskmennene ble offer både for vold og rasisme etter kampslutt i Serbia, og har bedt UEFA ta affære. Det engelske fotballforbundet har rapportert flere tilfeller av rasisme til UEFA i etterkant av matchen.

- Alle er henrykt over resultatet og at vi er klare for EM-sluttspillet, men det som skjedde var utrivelig og hører ikke hjemme i fotballen, uttaler Henderson til fotballforbundets nettside.

- Våre spillere ble offer for mye rasisme fra tribunene, og mye skjedde etter kampslutt som var tøft å håndtere for spillerne.

Forsvarsspiller Danny Rose fikk rødt kort etter at kampen var over, etter å ha respondert på apelyder fra tribunen med å sparke en ball inn i tilskuermengden. Det brøt også ut håndgemeng mellom de to lags spillere, mens supportere invaderte banen og kastet seg inn i tumultene.

- Spillerne håndterte hetsen de ble utsatt for bra. Det var utrivelig, men de beholdt fatningen og opptrådte profesjonelt. Jeg synes våre spillere var strålende, og oppførte seg meget bra.

- Alle spillerne fordømmer det som skjedde. Det ble kastet steiner, mynter og seter mot oss. Jeg skjønner ikke hvorfor Danny Rose ble utvist. Jeg så ikke at han gjorde noe galt. Det eneste jeg så var at han ble hetset. UEFA må ta tak i dette, og håndtere det på riktig måte, avslutter Henderson.

Hans klubbkamerat, Raheem Sterling, var en av spillerne som ble offer for hetsen fra tribunene. Klipp av noe av tumultene ligger ute på YouTube.