Svakeste kamprekke siden 1953/54

Liverpool er inne i sin svakeste periode siden klubben rykket ned i 1953/54. Krise i klubben, mener John Aldridge. Roy Evans maner til støtte og tålmodighet med Kenny Dalglish.

Tapet mot Newcastle på søndag betyr at Liverpool har tapt seks av de seneste syv kampene i Premier League. Laget har kun sanket åtte av 36 mulige poeng i 2012. Det er klubbens svakeste periode i ligaen siden 1953/54, da de rykket ned fra øverste divisjon. Liverpool ligger for tiden på 8. plass i Premier League, men avstanden opp til en 4.plass er på hele 16 poeng.

Liverpool-legenden John Aldridge er meget opprørt over resultatene og spillernes prestasjoner.
- Man kommer ikke unna at Liverpool nå befinner seg i krise. Tap i seks av sju ligakamper er noe klubben aldri må tolerere. Vi kan ikke tolerere det. Å hente kun åtte poeng av 36 mulige siden årsskiftet tilsvarer nedrykksform, skriver John Aldridge i Liverpool Echo.

- Vi er i ferd med å bli gjort til latter. Vi alle er stolte over å bli tilknyttet klubben og dens bragder gjennom tidene. Men for tiden er det bare flaut å være Liverpool-fan.

- Spillerne blir betalt utrolige pengesummer, men leverer ikke varene. Noen av dem burde se seg selv i speilet - lenge. De spiller tross alt for Liverpool Football Club, en av verdens største klubber. Stort bedre blir det ikke. De må innse hvor heldige de er og begynne å gjøre det de skal. Ellers vil ikke Anfield-karrierene deres vare stort lenger. Mest av alt vil jeg se litt stolthet. Det er alt vi har å spille for i ligaen nå.

Roy Evans, manager i Liverpool fra 1994 til 1998, oppfordrer supporterne til å stå bak Kenny Dalglish og spillerne.
- Man må være positiv. Man må holde sammen i slike tider, og det gjelder spillere, manager, støtteapparat og supportere, sier Roy Evans til Liverpool Echo.

- Det er alltid vanskelig for en manager når man går gjennom en slik periode. Som manager i en klubb som Liverpool vet du hva det betyr for supporterne. De lider og har det vanskelig for tiden.

- Og de har sin fulle rett til å være kritiske. Det er en del av det å være supporter. Likevel har Liverpool fortsatt sjansen til å vinne FA-cupen i tillegg til å ha vunnet Carling Cup.

- Ligaposisjonen er ikke den noen i klubben ønsker at den skal være, men mitt budskap til supporterne er å holde sammen og forsøke å støtte laget resten av sesongen. Laget, spillere og manager trenger fansens støtte i en tid som dette.

- Kenny er ikke dum. Han vet at laget ikke har prestert det de er kapable til. Fotball er resultatorientert. Hvis man ikke får resultater, så vil kritikken komme. Tålmodighet er det lite av i det moderne spillet, spesielt blant supportere og ofte også blant klubbeiere.

- Forhåpentligvis vil eierne se fornuftig på situasjonen. Lag med suksess har kontinuitet i det lange løp. Endringer og utskiftninger hele tiden bringer laget ingensteds.

- Se på Manchester United. Hvis Alex Ferguson hadde dratt da de hadde en tøff periode for mange år siden, hvor ville de ha vært nå?

- Ingen lider mer enn Kenny. Jeg hører folk si at de ikke lytter til kritikk, men nå for tiden er det omtrent umulig. Pressens dekning av fotball foregår 24/7, så det er umulig å unnslippe.

- Han var supporterens valg etter at Roy Hodgson dro. Jeg tror ikke det fantes en eneste supporter som ikke ville ha Kenny tilbake.

- Som manager i Liverpool er det høye forventinger. Du ville ikke ha det annerledes heller. Du ville ikke ønske at spillere og manager skulle være fornøyd med tingens tilstand.

- Tabellen lyver ikke. Det er opp til spillerne og manageren å rette på det så fort som mulig.