Swansea bekrefter Rodgers-exit

Den walisiske klubben bekrefter på sin offisielle hjemmeside at Brendan Rodgers (39) blir ny Liverpool-manager.

Swansea-formann Huw Jenkins bekrefter at Rodgers har forlatt Swansea, og at 39-åringen vil overta den ledige managerstolen i Liverpool.

– I går kveld ble jeg kontaktet av Liverpool. De ønsket å snakke med Brendan.  Jeg snakket med ham om interessen, og om han ville snakke med Liverpool. Han uttrykte ønske om å gjøre det, og han har snakket med Liverpool i dag.

Nå er nordiren historie som Swansea-manager.

– Etter å ha snakket med Liverpool-eierne, har Brendan informert oss om at han vil akseptere tilbudet om å bli ny Liverpool-sjef, heter det i pressemeldingen på Swanseas offisielle nettsted.

Klubbene må komme til enighet om en kompensasjonssum før overgangen er et faktum, men Swansea-ledelsen tror klubbene vil klare å spikre en avtale i løpet av det neste døgnet.

– For øyeblikket snakker vi med Liverpool-eierne. Vi prøver å komme til enighet om kompensasjon, og det vil vi forsøke å få av veien innen 24 timer.

Rodgers ledet Swansea til 11. plass i debutsesongen i Premier League etter opprykket fra Championship. Waliserne slo blant annet seriemester Manchester City og tabelltreer Arsenal på Liberty Stadium. Jenkins er derfor lei seg for at nordiren nå forlater klubben.

– Selv om vi er ekstremt skuffet over at en ung, talentfull og britisk manager forlater oss, ønsket vi ikke å stå i veien for ham. Vi ønsker Brendan all mulig suksess i fremtiden, og vi skilles som venner, avslutter Swansea-formannen.