Synger for Hillsborough

Robbie Williams og en rekke andre verdensstjerner vil utgi en singel til jul der inntektene vil gå til Hillsborough-familienes kamp for rettferdighet.

Popstjernene skal lage en coverversjon av The Hollies-klassikeren «He Ain't Heavy, He's My Brother».

Guy Chambers vil produsere singelen, og foruten Williams vil følgende artister delta: Mel C, Shane MacGowan, Mick Jones (The Clash), Peter Hooton (The Farm), Pete Wylie (The Justice Tonight Band), Richard Hawley, Chris Sharrock (Oasis), Ren Harvieu, Dave McCabe (The Zutons), Paul Heaton (Beautiful South), Hollie Cook, Jon McClure (Reverend & The Makers), John Power (Cast), Beverley Knight og Gerry Marsden (Gerry and the Pacemakers).

Det er ventet at enda flere artister vil føye seg til listen.

Singelen vil bli sluppet den 17.desember, og alle artistene gjør jobben gratis. Alle inntektene fra salget av singelen går uavkortet til Hillsborough-familienes kamp for rettferdighet, og er ment å dekke advokathonorarer.

Nyheten om singelen ble sluppet på en pressekonferanse i Westminster i kveld, der Kenny Dalglish, Steve Rotheram og produsent Chambers fortalte om prosjektet.

- Det er en ære å bli spurt om å produsere en singel for de 96. Dersom det kan bidra til å samle inn penger til familienes advokatutgifter, slik at de får kjørt sine saker i rettssystemet, vil jobben være vel verdt det. Jeg tilbrakte tenårene i Liverpool, og føler en dyp affeksjon både for byens musikkarv og den unike solidariteten mellom folk der oppe, siteres Chambers av Liverpoolfc.com.

Originalversjonen av sangen ble brukt av Everton på Goodison Park for å markere rapporten til Hillsborough Independent Panel.

- Familiene til de 96 skulle aldri befunnet seg i den posisjonen de er i nå, hvor de har kjempet mot konklusjonen om at Hillsborough var en ulykke helt siden 1989. Jeg vil fortsette å støtte deres kamp hvert eneste steg på veien, uttalte Kenny Dalglish.

Innspillingen av singelen vil finne sted i et par studioer i London, og håpet er at dette skal bli julens slager og gå til topps på hitlistene.