Tangerer Arsenals rekord

Liverpool tangerer Arsenals rekord når de spiller sin 14. semifinale i ligacupen i kveld.

Liverpool har spilt 209 kamper i ligacupen. De har vunnet 125, spilt uavgjort i 42 og tapt 42. De røde har spilt fire ligacupkamper mot Manchester City. To er vunnet, 1 endte uavgjort og 1 endte med tap.

Lagene har trukket hverandre tre ganger tidligere i turneringen:

1969/70 – 3.runde: Manchester City – Liverpool 3-2 (A. Evans, Graham)

1980/81 – semifinale: 1. kamp: Manchester City – Liverpool 0-1 (R.Kennedy) 2.kamp: Liverpool – Manchester City 1-1 (Dalglish)

1995/96 – 3.runde: Liverpool – Manchester City 4-0 (Scales, Fowler, Rush, Harkness)

Kveldens semifinale er Liverpools første i ligacupen siden de slo Watford 1-0 både på hjemme- og bortebane i 2004/05. Steven Gerrard ble matchvinner i begge kampene.

Liverpool har vunnet ligacupen sju ganger, noe som er rekord. Siste triumf kom i 2003, da Manchester United ble slått i Cardiff.

De røde håper nå å komme til sin 11.ligacupfinale. De har vunnet sine tre siste semfinaler i turneringen, mot Crystal Palace (2001), Sheffield United (2003) og Watford (2005).

Det siste laget som slo Liverpool i en semifinale i ligacupen var Middlesbrough, i 1998.

I de siste fire semifinalene har Liverpool møtt lag fra andre nivå i engelsk fotball. Sist de røde møtte et Premier League-lag i en semifinale i ligacupen var mot Crystal Palace i 1995, da Robbie Fowler ble matchvinner i begge oppgjørene og Liverpool vant 2-0 sammenlagt. Det siste toppserie-laget som slo Liverpool i en ligacupsemifinale var QPR i 1986. Liverpools andre semifinaletap kom mot Nottingham Forest i 1980.

Liverpool har vunnet ni av sine 11 siste semifinaler i ligacupen.

Ved de tre anledningene der Liverpool ikke har gått videre fra en semifinale i ligacupen har de ikke klart å score i bortekampen. På Anfield har de røde en utmerket statistikk i ligacupens semifinaler. De har ikke tapt noen av de 13 kampene de har spilt der, og de har vunnet åtte av dem.

Bare i en av de siste 42 ligacupkampene har de røde gått av banen uten å score. Det var borte mot Chelsea i desember 2007.

Liverpool har brukt 23 ulike spillere i årets Carling Cup. Bare Pepe Reina, Maxi Rodriguez og Jay Spearing har startet alle de fire kampene de røde har spilt så langt i turneringen. Maxi har gjort 11 mål på sine 13 siste starter for klubben.

Fem City-spillere har startet alle deres ligacupkamper denne sesongen: Costel Pantilimon, Aleksander Kolarov, Stefan Savic, Pablo Zabaleta og Kolo Toure. Sistnevnte er ikke tilgjengelig for kveldens kamp.

Kilde: Liverpoolfc.tv