Telegraph om Comollis avgang

Daily Telegraph nevner en hel rekke årsaker til at Liverpools eiere valgte å skille lag med Damien Comolli.

Spillere ble hentet på manager Kenny Dalglish anbefaling, men Liverpool betalte overpris for spillere flere ganger. Klubben mislyktes med å rekruttere spillere av høy klasse til en billig penge, slik Newcastle har gjort, til tross for et påstått godt speidernettverk.

Damien Comolli håndterte også Luis Suarez-saken på en klumsete måte. Sportsdirektøren fikk også inn en utkjøpklausul på kun £1M i Dirk Kuyts kontrakt, og det på en spiller med langt høyere markedsverdi.

Damien Comolli var i møte med eierne i USA tidligere i måneden, og Fenway Sports Group skal ikke ha vært særlig overbevist over svarene Comolli ga på de sportslige problemene klubben befant seg i. 

Denne uken har det vært møter på høyt nivå i to dager på alle nivåer i klubben og gjennomanalysert situasjonen. Eierne ønsket å få en full gjennomgang av prestasjonene i ligaen og forklaring på hvorfor enkelte spillere ble signert til en slik høy pris. De har også spurt om hvorfor enkelte spillere, som for eksempel Maxi Rodriguez, har spilt så sjeldent til tross for å ha vært en åpenbar scoringstrusel.

Det har også vakt bekymring at Dirk Kuyt virker å være overflødig, mens han er fast inventar på det nederlandske landslaget.

Dalglish vil se på torsdagens hendelser som en advarsel, og ikke en forsikring. Manageren har ikke lagt skylden på andre for at de dyre spillerne ikke har slått til. Han har satset sitt rykte på at spillerne vil finne seg til rette i klubben. De spiller nå for Dalglish' jobb og sine egne Liverpool-karrierer mot Everton på søndag. Hvis de mislykkes, kan Dalglish bli den neste som forsvinner ut Shankly Gates.

Kenny Dalglish beskriver Damien Comollis oppgaver i Liverpool.
- Damien var aldri involvert på treningsfeltet. Han var involvert i å danne speidernettverk, sende inn speiderrapporter, gjøre administrativt arbeid, spillerkontrakter, og til og med få Peter Gulacsi tilbake, Premier League-møter; ting som virker litt kjedelige, men som er svært viktige for klubben. En del av jobben hans var også å forhandle om spillere vi ønsket å hente inn. Det var en stor jobb, sier Kenny Dalglish til The Guardian.

 

Kilder: Daily Telegraph, The Guardian