The Brendan Rodgers Way

Brendan Rodgers ønsker å spille en fotball i tråd med hva LFC står for, men som samtidig er hans egen måte. Hardt arbeid en forpliktelse, for spillere som i dag ikke er på samme nivå som fansen.

- Dette er en historisk klubb for dens identitet, stil og DNA når det gjelder måten å spille fotball på, forklarer Liverpools nye manager til The Times. – Jeg mener oppriktig at Liverpool er i hjertet av det som er fotball og fotball på folkemunnet. Du kan bare ikke komme til Liverpool Football Club og spille en direkte fotball ved å lempe ballen framover.

- Jeg ønsker å bruke den utrolige støtten som er på Anfield til å sørge for at motstanderne får de lengste 90 minuttene som de noen gang har opplevd. Det er tanken. Jeg ønsker å se angrepsfotball med kreativitet og oppfinnsomhet, og hvileløst press hvis motstanderen har ballen.

- Det vil ta tid, det er realiteten. Det vil kreve mye hardt arbeid å kunne spille på den måten. Det tok mye hardt arbeid til å få til det i Swansea, til å få den rette taktiske strukturen i laget og ballen og posisjonene. Det krevde mye hardt arbeid på treningsfeltet. Det er derfor jeg er her.

- Jeg tror alle spillere vil fortelle deg at de gjerne vil spille på den måten. Spørsmålet er, ønsker alle spillerne å arbeide så hardt som det skal til? Det er hardt arbeid. For meg dreier mye av vårt spill om å presse hardt.

- Vi ble berømmet for vår fotball i Swansea. Hva folk ikke er klar over er at dersom du skal ha ballen 65-70 prosent av tiden da må du vinne tilbake ballen veldig, veldig kjapt. Vårt spill og vår posisjonering gjorde at vi ble veldig gode til å vinne tilbake ballen, og det igjen gjorde at vi kunne slå Manchester City, Arsenal, burde ha vunnet mot Chelsea og vant mot Liverpool.

- Min idé er å vinne tilbake ballen så høyt oppe på banen som mulig. Når du gjør det er du avhenger av dyktige og tekniske spillere. Hvis du vinner ballen, men greier ikke å skape noe, da holder du ballen i laget og starter på nytt.

- Hvis en skal spille for meg er det ikke snakk om å arbeide hardt eller ikke på trening, det er en forpliktelse. Det er taktikken til manageren som så avhenger av hvor hardt du skal arbeide, hvor hardt du skal presse og hvilken identitet ditt lag skal ha.

- Realiteten er at dette er en klubb hvor en må få spillergruppen på samme linje som supporterne. Det er ikke i balanse for øyeblikket. Du har noen av verdens beste supportere her og spillergruppen er ikke helt på det nivået ennå.

- Du har noen glimrende spillere her, men arbeidet som gjøres de neste årene vil vise om de kan komme til det nivået som var her i mange år. For øyeblikket er det ikke slik, det er realiteten.

- Motivasjonen og spenningen for meg er å komme tilbake til det nivået. Det er det som har brakt meg hit.