Tidligere parlamentsmedlem fratas adelstittel?

ITV melder at det tidligere parlamentsmedlemet Irvine Patnick fra Sheffield kan bli fratatt sin adelstittel som følge av at han foret media med uriktig og usann informasjon om Hillsborough-tragedien.

Parlamentsmedlem for Arbeiderpartiet John Mann har skrevet til statsminister David Cameron og bedt om at tidligere parlamentsmedlem for de konservative, Sir Irvine Patnick, blir fratatt sin «Sir-tittel» for sin rolle i Hillsborough-tragedien. Det har kommet for en dag at Patnick var sentral når det gjaldt å fore media med løgner om Liverpool-supporterne i timene etter at tragedien var et faktum.

Hillsborough Independent Panel har beskrevet Patnick som en av kildene til «avskyelige løgner» som medførte at ofrene for tragedien selv fikk skylden for det som hadde skjedd.

- Det går frem av rapporten til Hillsborough Independent Panel at den skammelige og avskyelige oppførselen til Sir Irvine Patnick hadde stor betydning, og han bør fratas sin adelstittel umiddelbart. David Cameron bør nå gjøre det som er riktig, og ta de nødvendige grep for at dette blir gjort, siteres John Mann.

Samtidig er det konservative parlamentsmedlemmet Ben Gummer ute på Twitter og kritiserer tidligere Sun-redaktør Kelvin MacKenzie for å ha kommet med en halvhjertet unnskyldning for sin sentrale rolle med å spre løgner omkring tragedien.

- Vi har fått uforbeholdne unnskyldninger fra to partiledere og politiet for det som skjedde på Hillsborough. Likevel henger Kelvin MacKenzie, som var sentral i denne skandalen, på en kommentar som fritar ham selv for ansvar, twittrer Gummer.

ITV melder også at The Daily Telegraph får massiv kritikk for å være eneste avis i Storbritannia som ikke har Hillsborough-saken på forsiden i dag. Til og med The Sun har kommet med en unnskyldning, men dette blir oppfattet som alt for lite, alt for sent, av Hillsborough-familiene, og unnskyldningen blir ikke akseptert. Boikottet av The Sun vil fortsette i Liverpool.