Tidligere røde til indisk fotball

Robbie Fowler, Fernando Morientes og flere andre profilerte tidligere storspillere skal delta i en indisk fotballturnering neste måned.

Robbie Fowler, Fernando Morientes, Fabio Cannavaro, Jay-Jay Okocha, Maniche, Juan Pablo Sorin, Hernan Crespo og Robert Pirés er spillerne som skal delta i den indiske fotballturneringen som skal forsøke å kopiere suksessen den indiske cricket-Premier League turneringen har hatt.

- Vi har kjøpt syv spillerikoner til auksjonen, og hver av de seks klubbene vil ha en slik spiller, med et lønnstak på $600,000, sier Bhaswar Goswami til The Guardian.

Celebrity Management Group skal ha signert en 30-årsavtale med det indiske fotballforbundet for rettighetene til ligaen.

I førsteomgang vil seks lag delta, i turneringen som vil spilles i den øst-indiske byen Kolkata mellom 25. februar og 8. april.

- Vi starter med seks lag i år, alle fra staten vest-Bengal, men vi har allerede fått henvendelser om å utvide ligaen til flere deler av landet. Hvert lag vil ha $2,5 millioner å bruke det første året. De vil maksimalt ha fire utlendinger, og minst seks indiske U21-spillere i stallen.

- Modellen er basert på Major League Soccer og IPL (indisk Premier League cricket). Vi så hypen og interessen rundt spillerauksjonen i IPL, og føler dette kan bli en like stor suksess. Det er et fantastisk konsept, og vi forventer at klubbeierne vil få et raskere overskudd enn IPL-klubbene. Vi nærmer oss også slutten på prosessen med å selge TV-rettighetene for sørøst-Asia, sier Goswami.

Robert Pirés sier han ser frem til den nye utfordringen.

- Siden jeg ikke hadde noe i Europa, tenkte jeg "hvorfor ikke prøve noe helt nytt?". Jeg har aldri vært der, og er stolt over å være den første franskmannen til å spille der. Og åtte uker er ingenting, sier Pirés til L'Equipe.