Tottenham U19 - Liverpool U19 1-0

Liverpool er ute av NextGen Series. Borrells mannskap spilte en meget god kamp og skapte klart flest sjanser på White Hart Lane, men Spurs var mest effektive. 90 min for Flanagan.

Liverpool U19: Belford, McLaughlin, Flanagan, Sama, Wisdom, Coady [kaptein], Silva, Roddan, Ngoo (Morgan 78), Suso (Adorjan 78), Sterling.
Ubenyttede reserver: McGiveron, Ward, Pelosi, Emilsson.

Tottenham U19: Miles, Barthram (Ekong 79), Stewart, Luongo, Veljkovic, Nicholson, Gomelt (Bentaleb 64), Pritchard, Coulibaly, Munns, Coulthirst.
Ubenyttede reserver: Granger, Ceballos, McEvoy, Angol.

Jon Flanagan er hentet ned fra førstelagstroppen til å spille venstre back mot Tottenham i kvartfinalen av NextGen Series. Brad Smith er ute med skade. Suso har sonet kun to av tre kamper av sin nasjonale karantene, men er spilleberettiget i kveld. Danny Ward, keeperen som nylig ble hentet fra Wrexham, sitter på benken. Nyervervelsen Joao Carlos er cup-tied etter å ha spilt i gruppespillet for Sporting.

1.omgang:

1.min: Lavt Tottenham-innlegg fra Liverpools høyre side. Andre Wisdom må klarere til corner rett foran Munns.

7.min. Wisdom tar i bruk ulovlige midler på Luongo. På frisparket kommer Belford feil ut. Til corner.

8.min: Nicholson header ved fremste stolpe. Belford nede og redder flott.

9.min: Innlegg fra McLaughlin via en Tottenham-spiller. Ballen får en høy bue og havner hos Ngoo i feltet. Spissen bør skyte, men nøler og prøver å drible. Til slutt kommer Tottenham inn og klarerer. Ngoo burde ha sendt gjestene i føringen.

11.min: Belford fikk en smell ved Tottenhams forrige sjanse. Må ha behandling for neseblod.

13.min: Sama bryter. Silva kontrer, men blir lagt ned av Nicholson på midtstreken.

18.min: Suso slår inn frispark, men keeper er høyt oppe i luften og fanger ballen.

23.min: Wisdom med en knallhard takling på Luongo midt på Tottenhams banehalvdel.

25.min: Flanagan blir rundet overraskende lett av Munns før Tottenham-spilleren legger inn. Heldigvis treffer ingen hvite med forsøk på å komme til et hodestøt.

28.min: Sterling sklir inn og klipper ned Barthram.

31.min: Coulthirst header mot Belford, men det er offside. Dommeren lar spillet fortsette fordi Belford har ballen.

32.min: Sterling spiller gjennom Ngoo. Spissen somler litt igjen, og avslutningen blokkeres.

34.min: Sterling dribler og legger hardt inn, men Tottenham er først på ballen.

36.min: Suso avanserer og fyrer løs via en motspiller. Ballen spretter inn til keeper.

39.min: Suso dytter til Ngoo og videre til Sterling. Sterling drar seg inn og etter å ha passert tredje forsvarer avslutter han lavt utenfor.

40.min: Silva takles i siste liten. Ball til corner.

42.min: Sterling drar seg inn i feltet. Kommer alene med keeper. Utfordrer og ser ut til å bli lagt ned av keeper, men reprisene viser at keeper er på ballen.

46.min: Liverpool fester grepet. Ender med at Suso skrur ballen på keeper.

Pauserapport: Liverpool har spilt en meget god omgang på White Hart Lane i kvartfinalen av NextGen Series. Kanskje den beste omgangen dette laget har gjort. Tottenham begynte imidlertid best, og kom til en god sjanse. Deretter hevet Liverpool seg betraktelig. Michael Ngoo hadde to meget store sjanser og burde ha gitt Liverpool ledelsen, men spissen nølte i avslutningsøyeblikket ved begge anledninger. I tillegg er han uortodoks i stilen, noe som gir hodebry for Tottenham, Raheem Sterling har skapt store problemer vertene med sin fart og driblinger. Toni Silva vært et uromoment på høyre. Suso virker også å være i kreativ form, mens Craig Roddan har tatt bra defensivt ansvar sentralt på midtbanen. Godt stopperspill av Andre Wisdom og Stephen Sama. Mange taklinger over grensen, og dommeren har delt ut tre gule kort.

46.min: Farlig ball inn fra Munns. Sama på alerten og får klarert ved første stolpe.

47.min: Forsøk fra Coulibaly, men ballen sklir av foten og ut til innkast.

52.min: Roddan med fremspill. Flott vending av Ngoo. Spissen fosser fremover, men blir forstyrret i avslutningen. Ballen til siden for mål.

54.min: Frispark. Pritchard lår inn. Gomelt header utenfor. Belford har god kontroll.

56.min: Sterling passerer keeper, men kommer for langt ned til å avslutte selv. Sterling legger inn i feltet. Ngoo prøver å få en tå på ballen, men Nicholson ofrer seg. Silvas forsøk stoppes.

57.min: Roddan avslutter himmelhøyt over.

59.min. Sterling dribler av en spiller før han avslutter via motspiller og til corner.

60.min: Coulibaly fanger opp ballen. Avslutning løst på Belford.

64.min: Bentaleb for Gomelt.

67.min: Coady vinner ballen og avanserer. Skuddet er dårlig. Utenfor.

68.min: Sama pådrar seg frispark for trøyeholding like utenfor 16-meteren.  Pritchard skyter rett i muren. Ballen treffer Ngoo i hånden. Spurs roper på straffespark.

71.min: Coulibaly igjennom, spiller tilbake. McLaughlin rydder opp.

1-0 71.min COULTHIRST: Innbytter Bentaleb avslutter fra utenfor 16-meteren. Ballen skifter retning på Coady. Belford klarer ikke å holde skuddet. Coulthirst påpasselig frempå og setter inn returen.

76.min: Nydelig fremspill fra Suso. Sterling løper fra Tottenham-forsvaret. Avslutningen er god, men keeper parerer til corner.

76.min. Keeper Jonathan Miles kaster seg og får slått Toni Silvas heading til corner. Der burde utligningen ha kommet.

78.min: Morgan for Ngoo. Adorjan for Suso.

79.min: Ekong for Barthram.

80.min: Adorjan får gult kort for holding.

82.min: Morgan drar seg inn og fra skrå vinkel skyter han utenfor.

84.min: Morgan spiller ut til Sterling som lemper inn. Morgan er på bortre, men headingen havner på keeper.

86.min: Ekong takler Adorjan på vei igjennom.

88.min: Coady får gult kort for å sparke bort ballen. Kapteinen er tydelig frustrert.

89.min. Pritchard skyter via muren og til corner.

91.min: Flanagan blir lagt ned like utenfor straffefeltet. Bentaleb får gult kort.

92.min: Adorjan slår kort frispark. Sterling avslutter via motspiller og til corner.

93.min: Etter corneren havner ballen hos Morgan som avslutter like utenfor bortre stolpe.

Sluttrapport: Liverpool er ute av NextGen Series etter et bittert ettmålstap mot Tottenham på White Hart Lane. Rodolfo Borrells mannskap vartet opp med meget fin fotball og skapte klart flest sjanser. Liverpool spilte kanskje sin beste kamp i turneringen, men hva hjelper det når Tottenhams keeper Miles var meget god og sto i veien. Kampens eneste mål kom på en retur etter at Tyrell Belford ikke klarte å holde et skudd som skiftet retning. Raheem Sterling var en trussel for Tottenhams-forsvar med sin fart og driblinger. Morgan kom inn da det gjensto et knapt kvarter, og rakk å skape nok sjanser til å få en utligning.  Solid kamp av hele laget. Stopperne Sama og Wisdom hadde god kontroll på Tottenhams forsvar. Silva var kreativ. Roddan og Coady gjorde en god defensiv jobb på midtbanen. Jon Flanagan fikk verdfulle 90 minutter.