Tre tidligere ligacupmøter

Liverpool og West Bromwich har møtt hverandre tre ganger tidligere i ligacupsammenheng.

Første gang var i 3.runde i 1972/73-sesongen. Lagene spilte først uavgjort 1-1 på The Hawthorns, før Liverpool vant omkampen 2-1. WBA fikk revansje for dette nederlaget i 2.runde 1976/77. Da spilte man først 1-1 på Anfield, før vertene vant 1-0 i Midlands. Det siste møtet mellom lagene i denne turneringen var i 1997/98-sesongen, da Patrik Berger og Robbie Fowler gjorde målene i en 2-0 seier.

Liverpool har scoret mål i 44 av sine 45 siste ligacupkamper. Den målløse forestillingen kom i desember 2007, da de røde tapte for Chelsea på Stamford Bridge. Brendan Rodgers var i Chelseas trenerstab på den tiden.

Kveldens kamp er femte gang på rad at Liverpool har trukket bortekamp i ligacupen, og den åttende gangen på de ni siste gangene om vi ser bort fra doble oppgjør (semifinaler).

Liverpool har vunnet alle sine fem siste bortekamper i ligacupen. De har imidlertid aldri vunnet seks bortekamper i ligacupen på rad.

De fire siste gangene Liverpool har vært regjerende mester i ligacupen har de blitt utslått i tredje eller fjerde runde.

Liverpool har tapt sine to siste kamper mot West Bromwich. Man må tilbake til februar 1938 for å finne sist de røde tapte tre ganger på rad for kveldens motstander. På sine 13 siste visitter på The Hawthorns står Liverpool bokført med 10 seire, en uavgjort og to tap. De røde har imidlertid tapt to av de siste tre.

Bare to ganger på de siste 17 besøkene på The Hawthorns har Liverpool forlatt banen uten å score.

Hjemmelaget har fått fire straffespark i løpet av Liverpools tre siste besøk på The Hawthorns. To har blitt gitt av Martin Atkinson og to av Phil Dowd.

West Bromwich har vunnet alle sine tre hjemmekamper denne sesongen, og har ikke sluppet inn mål på disse kampene.

Kilde: Liverpoolfc.com