Trio kan jubilere

Trioen Stewart Downing, Jordan Henderson og Martin Kelly vil alle spille sin 50.kamp for Liverpool om de får spilletid mot Hearts i kveld.

Dette er første gang Liverpool møter Hearts i offisiell kamp. Klubbene har imidlertid spilt seks treningskamper mot hverandre – den siste av disse i februar 1929.

Hearts blir den 115. klubben Liverpool spiller mot i europacupsammenheng, og den fjerde fra Skottland etter Celtic (3 ganger), Hibernian (2 ganger) og Aberdeen.

Liverpool har avansert til neste runde fem av seks ganger de har møtt skotsk motstand i Europa. Den eneste gangen de ikke avanserte var da de tapte 3-1 sammenlagt mot Celtic i UEFA-cupen i 2003. Celtic vant den gangen 2-0 på Anfield i returkampen.

I Skottland står Liverpool bokført med to seire, to uavgjorte og to tap i europacupene.

Av dagens tropp er det kun Steven Gerrard og Jamie Carragher som har spilt mot skotsk motstander i Europa mens de har vært i Liverpool FC.

Ingen lag har gjort mer enn et mål mot Liverpool i de siste 19 europacupkampene til de røde. Benfica scoret to i april 2010.

Liverpool har sluppet inn bare fem mål på sine siste 16 kamper i Europa. Kun en av disse kampene ble tapt, 1-0 i Braga.

Da Liverpool slo Gomel i forrige runde var det de rødes første borteseier på seks europacupkamper.

Liverpool mangler fire mål på å runde 200 scoringer i UEFA-cupen/Europa League. Første gang de deltok i turneringen var i 1967/68.

Med seier i kveld vil Brendan Rodgers ha vunnet sine første tre europacupkamper som Liverpool-manager. Kun Bill Shankly og Roy Hodgson har gjort det tidligere.

Hearts har kun møtt engelsk motstand i europacupene en gang tidligere. Det skjedde i fjor, da de møtte Tottenham. De tapte hele 5-0 på hjemmebane, men klarte å spille målløst på White Hart Lane.

Kilde: Liverpoolfc.com