Trolig utsettelse for Hicks og Gillett

Liverpools tidligere amerikanske eiere vil trolig få gjennomsyn av dokumenter fra RBS, før det blir tatt en endelig avgjørelse vedrørende krav om at klubben ble solgt for billig.

«For meg synes måten å vurdere dette på å la dem få full åpenhet og gi dem (Hicks og Gillett) en kort frist til bevise eller ti stille», mente Mr Justice Peter Smith i High Court.

«Det er ikke hva deres klient (Royal Bank of Scotland – RBS) ønsker, men hvis det ikke kommer fram noe, da har de heller ikke noe å frykte. Hvis det motsatte er tilfelle, da kan det forklare hvorfor de har valgt å gå hele denne veien.»

Tom Hicks og George Gillett ønsker å saksøke RBS for å ha solgt Liverpool FC til underpris. Gjennom sine advokater innrømmet amerikanerne at det var feil til å komme med beskyldninger om svindel fra deler av styret til LFC til en domstol i Texas, noe man ikke har gjort på engelsk jord.

Mr Malek, som representerer Hicks og Gillett, gjentok imidlertid at man mener RBS, kreditoren som de tidligere eierne ikke fikk refinansiert sin gjeld på £237M hos, ikke handlet i deres interesse da de solgte LFC til John W. Henry og FSG.

«Hovedanklagen i Texas er den samme som gjelder her», forklarte Malek. «Det at banken skulle ha akseptert et tilbud fra Mill Financial og at klubben ble solgt under sin salgsverdi.»

Det kom også fram at Hicks og Gillett fortsatt skylder RBS £29M, som banken søker å få tilbake men som de tidligere eierne hevder aldri har blitt formelt krevd av dem.