Trøye nummer 4 for Sahin

Nuri Sahin skal spille med trøye nummer 4 i sitt år i Liverpool.

Trøyen ble sist benyttet av Raul Meireles, og har også blitt benyttet av Liverpool-legender som Sami Hyypiä, Phil Thompson og Steve Nicol.

Nuri Sahin har tyrkiske foreldre, men ble født i den tyske byen Ludenscheid. Han sluttet seg til Borussia Dortmunds ungdomsakademi som 12-åring, etter at han ble oppdaget mens han spilte for RSV Meinerzhagen.

Han briljerte senere for Tyrkia under U17-EM i Italia, og ble kåret til turneringens beste spiller. Sahin var også sentral da Tyrkia kom på fjerdeplass i U17-VM i Peru. Han scoret nest flest mål i turneringen, og ble kåret til den tredje beste spilleren i mesterskapet.

Han ble den yngste spilleren til å spille i Bundesliga, da han debuerte for Dortmund i en alder av 16 år og 354 dager i august 2005. Samme måned debuterte Sahin på det tyrkiske A-landslaget mot sitt fødeland Tyskland. Det tok bare tre minutter før han fant nettmaskene i privatlandskampen i Istanbul. Dermed ble han den yngste målscorer noensinne på det tyrkiske landslaget.

Tre måneder etter førstelagsdebuten for Dortmund ble han den yngste målscorer i Bundesliga gjennom tidene i november 2005. Sahin bokførte 23 kamper i sin første sesong i den tyske toppdivisjonen. Påfølgende sesong noterte han seg for en kamp mer. Fortsatt var han bare 18 år.

I 2007/08 gikk Sahin på et sesonglangt lån til Feyenoord, og scoret to mål i debuten for den nederlandske klubben. Totalt ble det 29 kamper og seks mål for Feyenoord den sesongen.

I 2008/09 var Sahin tilbake i Dortmund, og fast inventar på laget som kom på sjetteplass i Bundesliga. Han gjorde to mål på 25 kamper. Påfølgende sesong doblet han antall mål. I 2010/11 ble han så Bundesligamester med Dortmund. Sahin spilte nesten alle kampene, og gjorde seks mål.

Sommeren 2011 gikk han til Real Madrid. Han spilte sin første kamp for den spanske giganten i november 2011 og gjorde sitt første mål i desember. Real ble spanske mestere i mai 2012.

Kilde: Liverpoolfc.com