Turboneger med Justice-referanse

Da punk/hardrock bandet Turboneger i dag slapp videoen “I Got A Knife” overrasket de med referanser til den pågående Justice-kampanjen for Hillsborough.

Turboneger er ikke kjent for å være verken politisk korrekte eller å fokusere på aktuelle samfunnsdebatter. Derfor overrasket det et våkent øye da de i dag lanserte videoen «I Got A Knife» med klar støtte til den pågående Hillsborough-kampanjen mot slutten av videoen. En HJC-pin er godt synlig og siste vers av sangen fra albumet «Sexual Harassment» går for øvrig slik:

“I got a knife
I got a knife
And I will never walk alone
I got a knife”

Vi tok en telefon til vokalist Tony Sylvester, som har vært frontfigur for bandet siden sommeren 2011, for å høre hva bandet la i dette.

Tony, gratulerer med ny video. Som Liverpoolsupporter ønsker vi å sjekke ut referansen til Hillsborough og meningen dere legger i dette?

- Takk skal du ha. Jeg kan bekrefte at dette ikke er tatt med ved en tilfeldighet. Vår produsent, Andy Capper, er en ivrig Liverpoolsupporter, og jeg selv har fulgt fotball så lenge jeg kan huske. Hillsborough-saken var opp i nyhetene da vi spilte inn videoen og uten å lage noe oppstyr rundt det ønsket vi å vise vår lille støtte og respekt for saken. Det fortjener den.

Du er selv fotballmann og Arsenal-supporter?
- Ja, det stemmer. Jeg vokste opp med Arsenal som laget mitt og det har alltid vært et godt forhold mellom klubbene synes jeg. Fortsatt husker jeg godt hvordan Liverpoolsupporterne reiste seg og applauderte oss av banen i 1989 da vi vant ligamesterskapet på Anfield med siste spark på ballen. Det var en meget følelsesladet kveld naturligvis, så kort tid etter Hillsborough. Nettopp derfor var det en fantastisk stor gest å vise klubben min fra de helrøde på tribunene.

Hvordan har Hillsborough berørt deg?
- Jeg har fulgt saken hele tiden. Hicks-familien – som mistet to av sine døtre på Leppings Lane, bodde i nabolaget mitt og jeg husker godt hvordan hele saken berørte meg og min familie. Som supporter er det viktig å ta inn over seg at en slik grusom urett kunne skjedd ethvert lag på den tiden. Vi supportere ble behandlet som kveg. Tragedien på Hillsborough endret fotballen, slik at det nå er trygt å gå på kamp. Nå håper jeg de får den oppreisningen de fortjener.

Takk for praten og lykke til videre med verdensturneen for Turbo.

Takk for det – Justice for the 96!

Her kan du se dagens video slipp fra Turbo