Udinese definitivt ute

Udinese har ingenting annet enn æren å spille for når Liverpool gjester Italia i begynnelsen av desember. Italienerne er ute av europaligaen selv med seier over gutta fra Anfield.

En spillerunde gjenstår i europaligaens gruppe A. Anzhi Makhachkala er allerede klare for cupspillet, men det er helt åpent hvem som slår følge med laget fra Dagestan av Liverpool og Young Boys. Udinese vil ikke gå videre selv med seier over Liverpool i siste kamp.

Skulle man få en situasjon der både Young Boys, Liverpool og Udinese ender opp med 7 poeng, gjennom seire til Anzhi og Udinese i siste runde, vil det være Young Boys som går videre fra gruppen i tillegg til Anzhi. Det blir da innbyrdes oppgjør mellom de tre lagene på 7 poeng som avgjør det hele. På den tabellen ender Young Boys opp med 7 poeng, Udinese med 6 poeng og Liverpool med 4 poeng.

Dette betyr igjen at Anzhi og Udinese har fint lite annet enn æren å spille for i siste runde av gruppespillet, selv om Anzhi nok har interesse av å ta poeng i Sveits for å gå videre som gruppevinnere.

For Liverpool er utgangspunktet klinkende klart. De må ta poeng mot Udinese, og samtidig minst matche resultatet til Young Boys. Med seier i Udinese er altså Liverpool videre. Med uavgjort i Udinese er de røde avhengige av at Young Boys ikke slår Anzhi i Sveits.

Liverpool kan sågar gå videre som gruppevinnere. Det skjer dersom både Liverpool og Young Boys vinner sine kamper i siste runde. Da vil nemlig Liverpool toppe gruppen med Anzhi som tabelltoer.