Understreker panelets oppgaver

Formannen i Hillsborough Independent Panel tror det har vært et viktig år i familienes kamp for rettferdighet. Han ønsker å publisere en omfattende rapport rundt de offentlige dokumentene fra myndighetene til høsten.

James Jones er biskopen av Liverpool og formann i Hillsborough Independent Panel. Han er overordnet en anaylse av flere hundretusener dokumenter som er knyttet til tragedien som fant sted på Hillsborough Stadium for 23 år siden. På årsdagen forklarer han til Liverpoolfc.tv at tankene er med slektninger og overlevende på denne tiden av året.

- Hvert år som går leger ikke de åpne sårene. Vi er klar over at flere familier har opplevd ytterligere tap av nære personer det siste året, og våre tanker går spesielt til de familiene.

- Dette har vært et år hvor styrken i folks følelser rundt Hillsborough-tragedien, og den pågående støtten til familiene involvert, har økt etter to vellykkede underskriftskampanjer via Internett.

- Vi takker for den positive responsen og støtten for vårt arbeid, spesielt for debatten i Underhuset.

- Panelet er klar over det store ansvaret de har ovenfor familiene og overlevende, for å skape full tilgang til samtlige dokumentener som omhandler Hillsborough fra rundt 60 organisasjoner, og gjøre det på en varmsom, samvittighetsfull og grundig måte. 

- Det er en komplisert og detaljerik oppgave å undersøke, analysere og rapportere, og vi skal forsette helt til vi er kommet til bunns i saken.

- Som et panel, uavhengig av regjeringen, fokuserer vi kun på offentliggjøringen av en omfattende og fullstendig rapport, som er planlagt å stå ferdig til høsten, og etableringen av et permanent arkiv for dokumentene.