United uten Rooney og Young

Alex Ferguson sier at både Wayne Rooney og Ashley Young er uaktuelle for Manchester United mot Liverpool på søndag. Heller ikke Darren Fletcher spiller på Anfield.

Wayne Rooney har vært på sidelinjen siden han pådro seg en stygg kuttskade mot Fulham i august. Alex Ferguson tilbakeviser at scouseren vil returnere mot Liverpool. Om Manchester Uniteds manager igjen spiller et psykologisk spill, får vi imidlertid ikke svar på før søndag.

- Alle som spilte på onsdag (mot Galatasaray) er tilgjengelige. Jeg vet det har vært skriverier om at Wayne Rooney er tilgjengelig for oss, men det er ikke tilfellet. Han er imidlertid ikke langt unna. Vi forventer ham tilbake i neste uke. Ashley Young står også over, men er tilbake om to til tre uker, sa Alex Ferguson på sin presskonferanse tidligere i dag.

Darren Fletcher var tilbake på Uniteds førstelag i midtuken mot Galatasaray, men kommer ikke til å spille mot Liverpool.
- Men han spiller ligacupen mot Newcastle. Så er det hjemmekamp mot Tottenham. Det kan hende han blir involvert i den kampen.

Manchester United må også klare seg uten Phil Jones (kne) og Chris Smalling (metatarsal).

Det har vært stort fokus på forholdet mellom supporterne til Liverpool og Manchester United før storoppgjøret, samt de tidligere kontroversielle hendelsene mellom Luis Suarez og Patrice Evra. Liverpool ønsker å avholde en markering for de 96 omkomne i Hillsborough-tragedien etter at granskingsrapporten ble offentliggjort i forrige uke. Ferguson ser ikke bort fra at alt oppstyret rundt kampen kan påvirke spillerne hans.

- Det kan skje, Vi kan ikke utelukke det, sier Ferguson, og tenker på 50-årsmarkeringen for Munchen-ulykken.

- Vi var så preget av det som skjedde på den følelsesmessige dagen at vi ikke klarte å prestere. Det resulterte i at vi tapte. Slike situasjoner kan påvirke en.  Forhåpentligvis klarer vi å fokusere på kampen. Vi ønsker å få med oss et godt resultat fra Anfield.

Liverpool står uten seier i Premier League denne sesongen. Brendan Rodgers har fått en tøff start på sin Liverpool-karriere.

- Han er en ung manager. Unge managere trenger tid, men i dag får du ikke det. Den eneste veien for en manager nå er suksess. Vi lever i en resultatorientert industri, sier Ferguson og henviser til det som skjedde med Andre Villas-Boas i Chelsea forrige sesong.

- Det var annerledes da jeg begynte. Det er tøffere nå. Alle krever mer, pressen krever mer.