Uventet Wembley-opptreden for Jones

Tredjekeeper Brad Jones har plutselig blitt Liverpools klare førstevalg til keeperplassen i lørdagens semifinale på Wembley. Australieren innrømmer at dette var noe han ikke ventet å få oppleve.

Etter at Alexander Doni ble utvist tidlig i kampen mot Blackburn i går, er Jones Liverpools eneste tilgjengelige seniorkeeper til semifinalen mot byrival Everton. Jones har ikke vært i aksjon for Liverpools førstelag siden han spilte mot Utrecht i Europa League i desember 2010, før innhoppet fra benken i går kveld.

Nå fokuserer Jones på å fylle hanskene til suspenderte Pepe Reina i lørdagens viktige semifinale.

- Det har ikke riktig gått opp for meg ennå at jeg skal spille på Wembley. Det var ikke noe jeg forventet å gjøre. Men nå handler det om å finne riktig fokus og forberede seg til helgens kamp, sier Jones til Liverpoolfc.tv.

- Slike ting som dette kan skje i fotball, og du må bare være forberedt og ha det i tankene at det kan skje når som helst, legger han til.

Gårsdagens kamp var sisteskansens aller første ligakamp for Liverpool, og med sitt første touch på ballen reddet han straffesparket til sin tidligere lagkamerat i Middlesbrough, Yakubu. Etterpå dedikerte han redningen til sin avdøde sønn Luca. Den lille gutten døde av blodkreft så sent som i november, bare fem år gammel.

- Det var en opptur å redde straffesparket, etter 18 vanskelige måneder der jeg mistet sønnen min. Han brakte meg kanskje den lykken jeg trengte. Luca er med meg hver eneste dag. Jeg bærer ham med meg over alt, ettersom jeg har et bilde av ham bagen min. Noen av lekene hans har jeg i kofferten min på reiser, så jeg tar ham med meg overalt. På en måte vokter han over meg.

Når det gjelder straffesparket han reddet, hadde Jones en følelse av hvor Yakubu ville sette det.

- Jeg og Yakubu var gode kompiser i Middlesbrough, og vi holder fortsatt kontakten. Jeg pleide å trene på straffespark med ham hver fredag, og kanskje ga det meg en fordel på det første straffesparket. På det andre straffesparket gikk jeg motsatt vei. Det hadde vært fint om jeg hadde reddet begge, men nå er vi bare glade for seieren.

Australieren innrømmer at det har vært vanskelig å holde motivasjonen på topp med så lite spilletid som han har fått i løpet av sine to år i Liverpool.

- Det har vært vanskelig når jeg ikke har fått spille, samtidig med alt det andre som har skjedd. Men jeg har trent så hardt som jeg er i stand til, og så mye som mulig, og jeg håper det bidrar til at jeg er godt forberedt.

- Jeg var klar til å komme inn og forsøke å gjøre mitt beste for laget, og vi vant til slutt.

- Kjæresten min, Dani, fødte en liten gutt sist onsdag, så det har vært noen hektiske dager for oss. Men det har også vært en god uke. Nå blir det et nytt stort øyeblikk for meg på lørdag. Vi må fokusere på kampen og sørge for at vi gjør de riktige tingene, noe som forhåpentligvis bidrar til at vi avanserer til finalen.