Viktig dag for Hillsborough-familiene i morgen

Hillsborough-familiene setter i morgen kursen mot London, for høringen i High Court som kan resultere i et nytt likskue etter tragedien på Leppings Lane i 1989.

Liverpool Echo melder at Hillsborough-familienes advokat også har bedt om at høringen blir vist på storskjerm i Liverpool via en video-link.

The Lord Chief Justice, Lord Igor Judge, vil lede høringen der man søker om et nytt likskue for å få omgjort konklusjonen om at de som omkom på Hillsborough gjorde dette som følge av en hendelig ulykke. Det er Regjeringsadvokat Dominic Grieve som har fremsatt søknaden. Det er ventet at søknaden blir imøtekommet. Sønaden er basert på funnene som Hillsborough Independent Panel har gjort, der man konkluderte med at 41 fans kunne ha overlevd tragedien på Hillsborough dersom de hadde fått medisinsk behandling etter klokken 15.15.

Det er imidlertid fortsatt uklart når et eventuelt nytt likskue vil finne sted.

Hillsborough Family Support Group har organisert en buss, og representanter for over 30 familier vil reise til London med denne bussen. Hillsborough Justice Campaign har organisert togtransport for sine medlemmer.