Vil bygge videre på City-triumfen

Kenny Dalglish ønsker at spillerne tar med seg den gode følelsen av å være i finalen i Carling Cup når Liverpool møter Manchester United i 4. runde av FA-cupen.

Kenny Dalglish tok til tårene etter at kampen mot Manchester City var blåst av, da det var klart at Liverpool var i finalen i Carling Cup.
- Jeg var ikke emosjonell for meg, men det var for alle i fotballklubben. Vi var aldri i nærheten av en cupfinale i fjor. Klubben har endret seg svært mye - eiere, personell, spillere - men heldigvis har supporterne forblitt de samme, sier Kenny Dalglish til Liverpool Echo.

- Vi fikk vår belønning for en fantastisk kveld. Men vi er rett over i en ny vanskelig kamp nå. Alle vet hva vi står overfor. FA-cupen har blitt nedprioritert mange ganger tidligere, men den ser aldri ut til å bli nedprioritert jo nærmere du kommer Wembley eller når det er slike store kamper som dette. Vi skal gjøre alt vi kan for å gå videre til neste runde i FA-cupen

Kenny Dalglish er ikke bekymret for at spillerne er slitne eller utladete etter kampen mot City
- Det er bestandig bedre å spille enn å trene. Og du behøver ikke å gjøre mye med dem på denne tiden av sesongen. De er i god nok form. Du vil tro at de er klare for det uansett etter akkurat å ha nådd Wembley.

-Det er to måter å reagere på. Du kan akseptere at du har kommet dit og så slappe av, men det tillates ikke. Vi må legge finalen til side og se frem til det når kampen står foran oss.

- Det bør være en oppmuntring, ikke noe som bør bli tatt for gitt. Vi kan ikke bare gjøre som vi vil frem til vi skal på Wembley. Vi må prestere uansett hvem vi møter frem til 26. februar.

Kenny Dalglish mener at forholdet mellom Liverpool og Manchester United er det samme nå som da han var aktiv.
- Intensiteten er den samme som den var da jeg spilte. Begge klubbers supportere har respekt for det den andre klubben har oppnådd. De har begge vært meget suksessfulle. Kamper mellom de to lagene er en fantastisk begivenhet. Jeg er sikker på at denne også blir det. Vi har stor respekt for Manchester United og det de har oppnådd som fotballklubb.

-  Siden det er en FA-cupkamp, vil United ha noen tusen flere supportere på stadion og det vi generere en fantastisk atmosfære. Det er viktig at atmosfære ikke blir ødelagt på noen måte.

Det er andre sesongen på rad at Liverpool møter United i FA-cup. Forrige sesong ble Kenny Dalglish’ comeback i managerstolen ødelagt av et 0-1-tap i 3.runde på Old Trafford. Ryan Giggs scoret på en kontroversielt straffespark, og Steven Gerrard ble utvist senere i oppgjøret. Liverpool har imidlertid aldri tapt et FA-cupoppgjør på Anfield under Dalglish.
- Kamper mot United er aldri enkle.  eg hadde akkurat kommet av båten før kampen i fjor, men vi måtte ikke vente lenge før vi fikk en skuffende avgjørelse i mot oss med et straffespark. Så fikk vi Steven utvist, så det var ikke akkurat en stille første dag på jobb i comebacket!

- Denne gang har vi fordel av hjemmebane. Etter alle bortekampene vi har hatt i Carling Cup, så er det alt vi kunne ha bedt om. Vi er hjemmelag. Vi kjenner til dem og vi vet hva de har å fare med. Vi skal gå ut og kjempe.