Vil grådighetskulturen til livs

Brendan Rodgers går hardt ut mot grådighetskulturen blant dagens toppspillere, og trekker frem Luis Suarez som et eksempel på hvordan spillerne burde tenke.

- Grådighet blant spillerne har blitt et tema. Vi kan kun være ærlige og si akkurat hvor vi står, og hvilken retning vi ønsker å gå, uttaler Rodgers til Liverpool Daily Post.

- Luis Suarez er et eksempel til etterfølgelse. Han hadde en god kontrakt i Ajax, men ønsket å komme til denne store klubben. Tanken til Liverpool var at dersom han gjorde det bra, ville klubben ha kapasitet til å belønne ham for det. Det er slik det skal være, og heldigvis skrev han under en ny kontrakt i sommer. Den fortjente han, fortsetter manageren.

- I denne klubben skal det være slik at du må komme inn og gjøre deg fortjent til lønnen din, men potensialet til å tjene store penger og oppnå suksess ligger der. Fotball er en unik næring. Det er en av de svært få næringene hvor du kan tjene store penger kun på potensiale.

- Folk forteller deg hva de er i stand til, men jeg ønsker heller å belønne folk ut fra hva de gjør. Det ligger ingen dramatikk i det. Det handler om utdanning og informasjon. Å informere folk og agenter om hvordan Liverpool gjør det nå.

- Du kan ikke lenger spasere inn i denne klubben og få slengt et spann med penger etter deg uten at vi forlanger noe tilbake. Du må komme til klubben og kjempe, og vise at du er god nok til å spille for klubben og trøya. Da først vil du bli belønnet.

Rodgers innrømmer at denne nye politikken til en viss grad blir diktert av fraværet av Champions League-fotball.

- Vi får £40M mindre å rutte med hver sesong uten Champions League-fotball, men det skal ikke stoppe oss. Det skal ikke holde oss tilbake. Det gjør det selvsagt mer vanskelig enn når du er med i Champions Leaague, og du har penger å rutte med.

- Men det finnes fortsatt fantastiske spillere på markedet for oss. Får du en mix av unge og sultne spillere blandet med rutinerte spillere, så handler alt om viljen til å vinne. Det kan være en veldig god blanding.

- Historien til denne klubben vil alltid være attraktiv for toppspillere, og for oss handler det om å hente inn de riktige spillerne. Jeg har sett i Chelsea at du kan betale en formue for toppspillere uten at det alltid vil fungere. £30M eller £20M garanterer deg ingenting.

- Du kan hente inn en gutt på gratisovergang eller hente en spiller fra Championship. Alle disse store spillerne falt ikke ned fra himmelen. De kom fra et sted, og det viktigste når du henter inn denne type spiller er at han er sulten på suksess.

- Klubber vil alltid gi spillerne penger, og vi vil også gi spillere gode kontrakter, men de må være verdt det. Å finne ut om de virkelig ønsker å spille for klubben er det aller viktigste for meg. Klubbledelsen er enige med meg på det punktet. Dette er en av de tingene jeg har poengtert etter at jeg kom hit. Vi må gjøre det på denne måten for å bli suksessfulle igjen. Du kan spore dette mange år tilbake i denne fotballklubben. De har alltid hentet inn sultne spillere. Dette var også gode spillere, men alle var sultne på suksess.

- Dette er ikke rakettforskning. Slik var det i Swansea også, selv om det var på et lavere nivå. Spillerne som er sultne er de som lykkes. Vi trente på et treningsstudio sammen med vanlige folk. Spillerne fikk godt betalt, men ikke enorme summer. Vi trente på kunstgress hver eneste dag, og spillerne var sultne på suksess.

- Alt dette er på en annen skala i Liverpool, men prinsippene er de samme. Du må ha sultne spillere dersom du ønsker å jobbe og kjempe for suksess. Det er det aller viktigste for meg.