Vil omskolere Downing til venstreback

Brendan Rodgers har gitt beskjed til Stewart Downing at han vil bli omskolert til venstreback dersom han ønsker å fortsette karrieren i Liverpool. Spilleren er åpen for forslaget.

Det er The Guardian som melder at Brendan Rodgers har gitt Stewart Downing klar beskjed om at han kanskje må finne seg i å bli omskolert til venstreback dersom han skal ha en fremtid i Liverpool.

- Jeg tror det er en stor mulighet for at Stewart kan spille venstreback. Ser man på moderne sidebacker som Jordi Alba og Ashley Cole, så begynte de karrieren lenger frem på banen. Når jeg henter opp unge spillere, så vil jeg alltid være på utkikk etter angripere, for de kan flyttes lenger tilbake på banen, uttaler Rodgers til avisen.

- Når Middlesbrough nådde UEFA-cupfinalen mot Sevilla så spilte Stewart venstreback i løpet av turneringen. Noen ganger kan det ta presset bort fra spillere når de skifter posisjon. Hans jobb i andre enden av banen har vært å skape og score mål. Men vi så ham spille venstreback i den halvtimen han spilte mot Hearts sist torsdag, og han gjorde fornuftige valg med ballen, han ble med fremover og han forsvarte seg godt et par ganger. Det er viktig.

- Jeg tror Stewart er god nok til å spille venstreback. Absolutt. Tiden vil vise om det fungerer. Jeg liker ikke å gi opp spillere. Jeg ser alltid etter andre måter du kan benytte dem på. Stewart har en fremtid som angrepsspiller, men jeg hadde en god samtale med ham om rollen som venstreback, og han tente på ideen. Det er det viktigste.

- Det er ikke vits å benytte en spiller i en posisjon han ikke ønsker å spille i. Men når jeg snakker med noen og forteller dem hvordan fremtiden kan bli, og får en slik respons i tillegg til kvalitetene han besitter, så er det ikke tvil om at han kan spille i en slik rolle i dagens moderne fotball.