Vil vente med laguttaket

Kenny Dalglish sier til Liverpoolfc.tv at han vil vente så lenge som mulig før han tar ut laget til morgendagens kamp i Blackburn.

Kampen i morgen blir Liverpools andre på fire dager. Selv om han ikke har noen nye skader å hanskes med, vil Dalglish se an hvor opplagte spillerne er på kampdagen.

- Vi er litt heldigere enn noen av de andre lagene, som må spille lørdag-mandag. For oss er det ikke så ille, som spiller lørdag-tirsdag. Påskekampene er en tradisjon, og det sies at dette er hva supporterne vil ha i høytiden, sier Dalglish.

- For oss er det viktigst å ta hensyn til spillerne. Det er de som gjør en fantastisk jobb med å promotere Premier League, så man bør rådføre seg med spillernes fagforening før man slår fast at man skal føre tradisjonene med flere kamper på få dager videre. Spillerne blir ofte holdt utenfor når store avgjørelser skal ta, fortsetter han.

- Men alle er i samme båt. Det er bare vanskelig for spillerne, som ikke gis den tiden de trenger for å komme til hektene igjen. Det er grunnen til at vi har en stor tropp. Har du en god tropp bør du være i stand til å klare deg ganske bra likevel.

- Vi får bare vente og se hvilken tilstand spillerne er i etter helgens kamp, og ta ut laget med hensyn til det. Jeg tror de fleste managerne vil vente så lenge som mulig før de tar ut laget.

Dalglish hevder at han og hans mannskap har fullt fokus på ligakampen i morgen kveld, selv om de skal ut i FA-cupsemifinale mot Everton på lørdag.

- Vi ønsker å vinne alle kamper vi spiller, og vi forsøker å gjøre det. Det blir ikke annerledes i morgen kveld. Vi må bli ferdig med morgendagens kamp før vi kan begynne å tenke på lørdagen.

- Spillerne er vant til dette. Dersom du spiller for Liverpool FC er hver eneste kamp en stor kamp. Spillerne som har kommet til klubben er også vokst opp med dette, så dette skjønner de også. Nå skal vi kjempe denne kampen først, og forsøke å vinne den, så vil vi håndtere lørdagen når den kommer.

Manageren er igjen ute med ros av sine unge spillere.

- De unge spillerne som kom inn på laget i fjor, Flanno og Jack Robbo, var strålende. Raheem kom inn mot Wigan, Jonjo har spilt, og Jordan Henderson er fortsatt en ung kar. De skal ha skryt for sine prestasjoner når de har spilt. Til tider kan det være urettferdig overfor unge spillere å bruke dem før de er klar for det. Vi må passe på hva vi gjør i så henseende.

- De vil ha mye større nytte av at vi bestemmer når vi skal benytte dem, i stedet for at vi blir tvunget til å benytte dem. Vi er meget godt fornøyd med fremgangen de har hatt.

- Vi henter inn noen flere av de unge spillere på akademiet til å trene med oss også, og det gjør bare godt for dem dersom vi må kaste dem innpå senere, fordi de da vil ha sett seniorspillerne hver dag og har trent med dem.