Vil vinne for supporterne

Pepe Reina ønsker desperat å gi de røde supporterne noe å juble for i finalen. Målvakten mener Liverpool-fansen er unike.

Spanjolen er innstilt på å vinne sitt tredje trofé som Liverpool-spiller, når han inntar mektige Wembley Stadium senere i ettermiddag.

29-åringen, som kom til Liverpool i 2005, tror det vil bli en minneverdig dag, dersom laget sikrer klubbens åttende FA-cuptrofé mot Chelsea i kveld.

- Etter alle mine år her i England, må jeg si at Liverpool-fansen er unike, sier målvakten til Goal.com.

- De er det beste ved denne klubben, og de fortjener at vi ofrer alt for å vinne titler.

- Cupene er også store titler, og jeg mener de er viktige – spesielt FA-cupen, som er verdens eldste fotballturnering. Å vinne det er et stort øyeblikk i ens karriere og for supporterne.

- Vårt hovedmål i ligaen var å kvalifisere oss til Champions League, noe vi ikke har klart, men ligacupen – og forhåpentligvis FA-cupen – er et godt alternativ som gleder mange i klubben.

- Det er ikke enkelt å vinne to titler på én sesong, spesielt i England hvor det er hard konkurranse.

Reina ble helten da Liverpool sist vant FA-cupen på Millennium Stadium i 2006. Redningene hans i straffesparkkonkurransen mot West Ham sørget for at Rafael Benitez sine menn kunne løfte troféet.

Liverpool nummer 25 måtte nok en gang finne seg i å være sentral i en straffesparkkonkurranse tidligere i år, i ligacupfinalen mot Cardiff. Nok en gang var han delaktig i at Steven Gerrard kunne løfte en pokal over hodet, da de røde gikk seirende ut av duellen.

- Vi får håpe det går like bra i dag, sier Reina.

- En kamp på denne arenaen er magisk, og om mulig enda bedre dersom vi vinner FA-cupen.

- Vi fokuserer like mye på hver kamp, men litt ekstra på finalene. Derfor er vi nødt til å være 100 prosent konsentrert på arbeidet som venter.