West Brom bekrefter ansettelse av Clarke

Steve Clarke er ansatt som hovedtrener i West Bromwich de kommende to sesongene. Kenny Dalglish tror Midlands-klubben har foretatt et korrekt valg.

Steve Clarke skilte offisielt lag med Liverpool på onsdag, og i dag bekrefter West Bromwich at de har ansatt 48-åringen som sin hovedtrener på en toårskontrakt. Steve Clarke tar over jobben etter Roy Hodgson som nylig ble utnevnt til Englands landslagssjef.

Kenny Dalglish mener West Bromwich har foretatt et riktig valg.
- Steve Clarke var en fantastisk assistent for meg i Liverpool, sier Kenny Dalglish til Daily Record.

- Alle spillerne respekterte ham og likte treningene hans. Det er en flott overgang for ham og klubben. Det er den perfekte plassen for ham å starte som sjef grunnet stabiliteten i klubben.

- Jobben der er en hovedtrenerstilling. Det vil gi ham mulighet til å fortsette med noe han gjør utmerket. Samtidig kan han på forsiktig måte komme over i rollen som manager i en fotballklubb. Jeg er glad det ordnet seg for ham. Han er en ressurs for enhver klubb.

Steve Clarke synes det er en ære å få jobben som hovedtrener i West Bromwich.
- Jeg er meget glad for å ha fått denne muligheten, sier Steve Clarke til West Bromwich' offisielle nettside.

- Å bli hovedtrener har alltid vært min ambisjon, og jeg føler at jeg har gått min læretid. Jeg har gjort alt jeg har kunnet som assistent. Det er en prosess jeg har vært i gjennom, med en plan i tankene om å arbeide så hardt jeg kunne ved siden av noen av de beste managerne og trenerne i verden. Jeg har lært så mye som mulig av dem før jeg har tatt steget ut på egenhånd.

- Jeg har tatt med meg noe fra hver manager jeg har jobbet sammen med. Jeg har en stund følt meg klar til å ta steget opp.

- Jeg er glad for at West Bromwich har gitt meg denne muligheten til få den fremgangen. Jeg er bestemt på å få det meste ut av det.

- Jeg ser frem til å møte og jobbe med en meget talentfull spillergruppe. Målet er, med deres hjelp, å bevise at jeg kan bli en meget suksessfull hovedtrener.

- West Bromwich Albion fremstår som en vennlig, meget godt organisert klubb med en fantastisk struktur på plass.

- Formannen og Dan Ashworth gjorde en fremragende jobb i å selge prosjektet til meg. Jeg skal forsøke fullt ut å tilbakebetale styrets tillit.

- Laget og supporterne har hatt noen gode tider de seneste årene. Med deres hjelp vil jeg like at de gode tidene kan fortsette som følge av min ansettelse.

- Jeg vet fra tidligere besøk på The Hawthorns hvor fra supporterne støtter laget. Det er en ære å slutte seg til en klubb med et slikt omdømme. Jeg kan ikke vente med å komme i gang.