- Aly gir José hard kamp om plassen

Det er duket for at Aly Cissokho får sin andre start på rad, og manager Brendan Rodgers har tro på at franskmannen stadig vekk kan kjempe seg til en plass i startelleveren.

26-åringen, som er på utlån fra Valencia til Liverpool, rakk akkurat å bli skadefri til da José Enrique måtte kaste inn håndkledet på grunn av et vondt kne. Det gjorde at han fikk sin første start for de helrøde i forrige kamp borte mot Newcastle, der han spilte samtlige minutter.

– Jeg syntes han var strålende mot Newcastle. Med tanke på at det var hans første hele Premier League-kamp, gjorde han det bra. Han ble med oppover i banen og slo noen gode innlegg, sier Rodgers til Liverpool Echo.

Og når Liverpool tar imot West Bromwich på Anfield lørdag ettermiddag, er den tidligere Porto- og Lyon-spilleren favoritt til å bekle den røde venstresiden.

– José jobber fortsatt med å bli skadefri, så han har ikke mulighet til å nå West Bromwich-kampen, men neste helg er han nok ikke veldig langt unna.

Liverpools manager tror imidlertid ikke at José Enrique bare kan spasere rett inn på laget igjen. Nordiren har lenge vært klar på at Liverpool ønsker å gi den spanske venstrebacken kamp om plassen, og 40-åringen kommer ikke til å nøle dersom Cissokho gjør seg fortjent til det.

– Jeg har ingen problemer med å bruke Aly. Han vil bare bli bedre, og han har vært «outstanding» på trening denne uka. Kampformen hans er strålende, og han kjenner rollen sin godt. Han kommer til å sørge for en hard kamp om den plassen denne sesongen, spår 40-åringen.

Johnson-comeback sørget for Wisdom-utlån
Da Liverpool signerte franskmannen for hele inneværende sesong, åpnet det seg en mulighet for å se Andre Wisdom på utlån. Det var iallfall det Rodgers ønsket før nysigneringen og høyreback Glen Johnson pådro seg skader.

– Planen var å sende ham ut i sommer, men jeg kunne ikke gjøre det på grunn av skadene vi hadde. Vi var nødt til å ha ham her.

I dag, nesten to måneder etter sommervinduet stengte, har Liverpool imidlertid fått de fleste brikkene på plass i forsvaret. Foruten José Enrique, som etter planen er ei drøy uke unna å være klar, har Johnson kommet tilbake i laget, og han fikk over 80 minutter i comebacket mot Newcastle – minst 20 minutter mer enn Rodgers trodde han skulle klare.

Dermed syntes Liverpool-sjefen at det beste nå, var å endelig sende Wisdom et sted som vil gi ham spilletid. Tidligere denne uka bekreftet Liverpool FC at den fysisk solide forsvareren hadde gått på et ungdomslån til Derby County.

– Han har spilt 22 kamper for oss, noe som har vært herlig for ham. Men nå har vi fått andre spillere tilbake, sier Rodgers, som forklarer at Wisdom ble sendt på utlån for at talentet ikke skulle bederves.

– Sjansen for at han kunne dra og spille regelmessig, dukket opp, og Derby er en briljant klubb. Steve McClaren er en god manager som har jobbet på det øverste nivået, og jeg er sikker på at Andre vil dra nytte av sin tid der.

Vurderer Ilori-utlån i januar
Også Tiago Ilori ble hentet til Liverpool denne sommeren. Midtstoppertalentet har etter hvert få spille med U21-laget, men har til gode å få en førstelagsopptreden etter overgangen fra Sporting Lisboa. Den London-fødte portugiseren har denne sesongen kommet bak både Mamadou Sakho, Kolo Touré, Daniel Agger og Martin Skrtel i køen på stopperplassene, og det er derfor ikke utenkelig at Rodgers kan komme til å låne midtstopperen ut for siste halvdel av sesongen.

– Etter å ha kommet inn hit i sommer, har det vært en tilvenningsperiode for Tiago. Han trener med troppen hver dag og blir vant til måtene vi jobber på. Det er et steg opp for ham, og han forstår det. Han tilpasser seg spillet i dette landet, så vi får vurdere det i januar.

– Hvis unge spillere ikke får kamper, og vi føler de trenger erfaring, så vil vi se på muligheter for utlån. Særlig forsvarsspillere blir bedre med kamper. Alt handler om timingen. Hvis timingen er rett, er det noe vi kommer til å se nærmere på, sier Rodgers.