- Aspas vil åpne målkontoen snart

Brendan Rodgers mener det kun er et tidsspørsmål før Iago Aspas scorer sitt første Liverpool-mål.

Den 26 år gamle spanjolen har slitt med å finne veien til nettmaskene for Liverpool de første ukene av sesongen.

- Iago har et scoringsinstinkt, men i kampene så langt har han ikke fått mulighet til å vise det frem. Det har ikke blitt skapt nok sjanser for ham, enten av lagkameratene eller av ham selv, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Iago har imidlertid virkelig imponert meg med sin arbeidsinnsats. Han har ikke sviktet meg når det gjelder hard jobbing. Han er en skikkelig fighter, fortsetter Liverpool-manageren.

- Taktisk er han veldig god. Han vet hvor og når han skal presse. Han jobber veldig hardt med å venne seg til den fysisk tøffe fotballen her. Han har tilbrakt mange timer i styrkerommet for å bygge opp kroppen sin.

- Han har kommet fra Spania til Premier League. Det er en stor forskjell. Så snart han blir vant til fotballen her, vil han håndtere dette. Vi kan ikke forvente for mye av ham for tidlig. Han jobber utrettelig hver eneste dag, og jeg forventer at han utvikler seg hele tiden og blir bedre og bedre.

Echo tror at Aspas mest sannsynlig blir spilleren som erstatter skadede Phillippe Coutinho mot Southampton i ettermiddag. Luis Alberto og Raheem Sterling er andre alternativer.

- I andre omgang av reservelagskampen mot Sunderland viste Raheem og Luis hva de kan gjøre. Tanken er at førstelagsspillere som ikke har spilt skal få spilletid for reservelaget. Det er kanskje litt gammeldags, men de trenger kamptrening, sier Rodgers.

- Førstelaget har stort sett bare en kamp for uken, og dersom vi fortsetter å gjøre det bra vil vi trenge å holde de som venter i kulissene i form. Du kan selvsagt gjøre dette gjennom trening, men det er også viktig å spille kamper. Alle spillerne som blir spurt om å spille i disse U21-kampene har en mulighet til å kjempe og vise at de er klare for å gå inn på førstelaget.

Luis Alberto har så langt bare spilt seks minutter med Premier League-fotball.

- Vi må huske på at Luis kommer fra Barcelona B. Det er et godt nivå, men han har blitt hentet hit på grunn av sitt potensial, og ikke på grunn av sin rutine. For noen spillere kan det være vanskelig når de først kommer til en ny klubb. Intensiteten i spillet og den fysisk tøffe fotballen er noe de ikke er vant med. Men Luis har allerede vist at han er veldig god teknisk, og kan score mål.