- Bedre stemning i troppen nå

Raheem Sterling forteller at stemningen i garderoben er bedre i år enn den var i fjor. Nå fokuserer han på et godt resultat mot Fulham, og drømmer om en plass i Hodgsons VM-tropp.

I fjor høst var han fast på laget. Denne høsten har Raheem Sterling kun startet en Premier League-kamp for de røde.

 

- Det ene øyeblikket er du inne, og i det neste er du ute. Slik er livet for en fotballspiller. Jeg vet at jeg må trene så hardt jeg kan og utvikle meg som spiller. Jeg er fortsatt ung, og vet at jeg har mye å lære. Manageren har fortalt alle som ikke er på laget for øyeblikket at vi må være på tå hev, og sørge for å ta muligheten når den kommer, sier Sterling til Liverpool Echo.

 

- Jeg har åpenbart ikke spilt så mye som jeg ville ønsket så langt denne sesongen, men så lenge laget vinner og gjør det bra er jeg fornøyd. At laget gjør det bra er det viktigste, og det har vært en god start på sesongen for oss.

 

18-åringen vikarierte som vingback da han kom inn for en småskadet Glen Johnson i borteoppgjøret med Newcastle.

 

- Jeg er egentlig ikke en defensiv spiller, men jeg spiller der manageren ønsker meg. Alle ønsker å spille, men jeg har ikke hastverk. Dersom jeg blir valgt er det opp til meg å bevise at jeg fortjener å starte, og at jeg kan komme tilbake til hvor jeg var forrige sesong.

 

Liverpool har tatt 20 poeng fra de første 10 ligakampene.

 

- Stemnigen er definitivt bedre i troppen enn på dette tidspunktet forrige sesong. Vi har vunnet mange kamper og spilt veldig bra. Vi var veldig skuffet over å ikke få noe med oss fra Arsenal-kampen, men vi kan ikke tenke på det nå. Vi må tenke fremover, og alle er fokusert på å få et godt resultat mot Fulham. Vi ønsker å gå inn til landslagspausen med en seier. Dersom vi tar tre poeng vil vi ligge bra an på tabellen.

 

- Det virker som flere av topplagene går på smeller, så vi må utnytte det. Vi vil få klubben tilbake der den hører hjemme, som er blant de fire beste.

 

Til tross for lite spilletid denne høsten, var Sterling med i landslagstroppene til kampene mot Moldova og Ukraina i september, og ble også tatt med til Polen-kampen på Wembley i oktober.

 

- Jeg kan ikke tro at det er et helt år siden jeg fikk min England-debut. Tida flyr - det var en spesiell kveld. Bare det å være en del av de siste troppene har vært en stor erfaring for meg. Når en England-manager velger deg selv om du ikke spiller fast for laget betyr det at han liker deg og hvordan du spiller, noe som gir meg mye selvtillit. Det vil være utrolig å reise til et VM, men for å få til det vet jeg at jeg må spille igjen for Liverpool og ta det derfra.

 

Det er ventet at Jordan Ibe vil signere en ny kontrakt med klubben når han fyller 18 år i desember.

 

- Jordan og jeg er gode kamerater, og han viser hvilken god spiller han er, sier Sterling.

 

- Forhåpentligvis kan han trøkke til og få noen minutter på banen.