- De fant tonen umiddelbart

Stewart Downing hevder at han så hvordan Daniel Sturridge og Luis Suarez var på bølgelengde med hverandre allerede fra første trening av.

Duoen har kun 114 minutter med kampaction sammen, men begge kom på scoringslista i 5-0 seieren over Norwich sist helg, og har bevist at de kan fungere godt sammen i Liverpool-angrepet.

- Dette har vært samtaletema i garderoben. Selv på trening de par første dagene kunne du se det. De sier at gode spillere kan spille sammen, og du kunne rett og slett se at de fant tonen sammen, avslører Downing overfor Liverpoolfc.com.

- De er ulike som spillertyper, men de drar nytte av hverandre. Luis legger seg i en tilbaketrukket spissrolle, som han har spilt mye i tidligere, og Daniel er en bakromsspiller som strekker motstanderens forsvar og gir Luis mer rom, forklarer vingen.

- Du har sett dette i kampene de par siste ukene, og dersom de to fortsetter å spille sammen slik har vi en meget god sjanse til å klatre på tabellen.

Downing var selv involvert da Sturridge gjorde sitt tredje mål for klubben, mot Norwich.

- Det var et lagmål. Jeg var glad for at Daniel kunne sette den i mål. Han har nå tre mål på tre kamper, og har fått en god start. Jeg var godt fornøyd med å være nest sist på ballen.

- Jeg synes at jeg selv, Luis, Daniel og Raheem, når han har spilt, har funnet tonen sammen etter at Daniel kom til klubben. Daniel har gode bevegelser, er hurtig og har gitt oss en ny dimensjon.

- Jeg er sikker på at Luis vil trives med å spille sammen med ham. Målene vi scorer nå kommer fra ulike vinkler og hold, og er alle mulige typer scoringer. Jeg trives med å spille sammen med Daniel, og forhåpentligvis kan jeg slå flere målgivende pasninger til ham de kommende ukene.

Kjøpet av Sturridge, samt det faktum at Fabio Borini endelig er skadefri igjen, har økt konkurransen om plassene fremover på banen. Downing tar utfordringen på strak arm.

- Det første jeg merket meg når jeg kom tilbake på laget var at dersom jeg ikke presterte så ville jeg plutselig rykke tre plasser lenger bak i køen. Raheem har kommet inn på laget denne sesongen og gjør det veldig bra. Den store utfordringen for ham nå er å heve seg ytterligere. Suso venter også på å få spille.

- Manageren lider selvfølgelig valgets kvaler, for dette er alle gode spillere. Men han liker å ha dybde i troppen.

- Det er bra for spillerne som er på laget, for de vet at dersom de presterer bra vil de beholde plassen sin, og dersom de ikke gjør det kan de bli erstattet. Det er sunn konkurranse om plassene på laget, og det er hva som behøves i en stor klubb som dette.