- De holder oss gående hele sesongen

Liverpools angrepsspillere hylles for prestasjonene denne sesongen, og to tidligere røde gleder seg stort over Philippe Coutinho sitt comeback.

– Han er en så intelligent spiller. Han er en link i spillet og tilfører en helt annen kreativ dimensjon i laget, sier tidligere Liverpool-kaptein Danny Murphy, ifølge FourFourTwo.

Det stiller Jan Mølby seg bak. Dansken mener Coutinho er helt unik i den helrøde troppen.

– Jeg trenger ikke å fortelle noen Liverpool-supportere om hva han er kapabel til å gjøre; han tilfører laget noe ekstra. Han er ulik noen av de andre spillerne vi har, han har evnen til å passere folk og se en pasningsmulighet veldig tidlig, og vi så det noen ganger mot Arsenal. Det var riktignok en veldig vanskelig situasjon da han kom inn, da Arsenal dominerte kampen, men han så bra ut med ballen, forklarer 50-åringen til LFC TV.

Coutinho, som gjorde comeback i Arsenal-kampen etter å ha vært ute med skulderskade siden bortemøtet med Swansea 16. september. Nå håper de populære fotballpensjonistene og Liverpool-fansen at brasilianeren endelig skal få blomstre sammen med Luis Suárez og Daniel Sturridge på banen.

– De to på topp har vært eksepsjonelle. De er like gode som enhver (spissduo) i Europa for øyeblikket, og det gir deg alltid en mulighet. Laget klarer også å tilpasse seg og ser komfortable ut når de skifter mellom formasjoner og taktikker, sier Murphy, og legger til:

– Med Suárez og Sturridge på topp kan han spille på venstresiden, men hvis de fortsetter med tre i forsvaret, forventer jeg at han får en fri rolle like bak spissene. Han vartet opp med mange målgivende pasninger i andre halvdel av forrige sesong – og scoret et par ganger i tillegg. Han er et skikkelig talent, og jeg tror comebacket hans er et massivt boost for Liverpool.

Mølby tror heller Coutinho ikke vil få noen problemer med å tilpasse seg den offensive midtbanerollen i Liverpools «nye» 3–5–2-formasjon, men det viktigste for skandinaven er at angrepstrioen holder seg skadefri så lenge som mulig. Og selv om Liverpool fikk seg en realitetssjekk i tapet for Arsenal forrige helg, tror han Liverpool dermed da har det som trengs for å være med i kampen om de øverste ligaplasseringene.

– Jeg er ikke bekymret; jeg tror Coutinho, Sturridge og Suárez holder oss gående helt frem til mai, sier Mølby.

– Liverpool har vært konsekvente. Spillerne responderer bra til det manageren ber dem om, og jeg er blitt imponert over måten han har gjort ting på Anfield. De har allerede slått Manchester United på hjemmebane, og jeg kan se dem slå hvilket som helst av topplagene på Anfield.