- De kommende kampene vil gi oss svar

Luis Suarez mener at kampene i julen og like over nyttår vil gi svar på om Liverpool vil klare å henge med helt inn i kampen om ligatittelen denne sesongen.

- Jeg tror det er for tidlig å konkludere ennå, siteres 26-åringen av Liverpool Echo.

- Dersom vi fortsetter på dette nivået i to eller tre uker til har vi kanskje en sjanse til å vinne ligaen eller bli blant de fire beste, fortsetter Premier Leagues toppscorer.

- Det er viktig at vi beholder konsentrasjonen og fokuserer på neste kamp. Vi vet at vi etter Cardiff-kampen kommende helg har to veldig, veldig viktige kamper. Disse kampene vil ha mye å si for fortsettelsen.

Suarez hyller Liverpool-supporterne for støtten han har fått etter at han kom tilbake fra sin lange suspensjon i høst.

- Det å komme tilbake til Anfield og spille igjen etter flere vanskelige stunder for meg, og at jeg klarte å vinne supporternes støtte tilbake, var helt utrolig. Supporterne har hjulpet meg, og det var viktig for meg og selvtilliten min. Og ikke minst for min familie, fordi de er i samme båt som meg.

Suarez er veldig glad for at han ble kåret til FSF Player of the Year for 2013.

- Det var spesielt for meg. Min harde jobbing på banen er blitt anerkjent. Alle kjenner til mine problemer, og det har vært et vanskelig år. Men jeg har lagt alt det vonde bak meg, og har vært i stand til å slå tilbake ute på banen.

- Man kan hevde at det har vært et begivenhetsrikt år for meg. Denne utmerkelsen er ikke bare for meg, men også for mine lagkamerater, manageren og trenerne, og alle som har noe med Liverpool å gjøre.

- Liverpool-laget begynner å innfri sitt potensial, og vi spiller vår beste fotball nå. Samholdet er viktig, Vi må stå samlet, og stå på videre. Dersom det ikke hadde vært for de andre spillerne i troppen kunne jeg ikke ha holdt meg på dette nivået. Det hadde vært for vanskelig.

- De vet også at jeg er viktig for laget, så vi prøver å holde sammen. Det betyr mye for meg, og det er ennå viktigere for klubben.

Selv er Suarez litt overrasket over at han fikk bære kapteinsbindet mot Tottenham.

- Jeg ble litt overrasket over det. Jeg mener vi kun har en kaptein i klubben, og det er Steven Gerrard. Det er langt viktigere at vi vant 5-0 over Tottenham, enn at jeg var kaptein. Det er resultatet som betyr noe.

Uruguayaneren forklarer mange av kontroversene han har havnet i som fotballspiller med en vanskelig oppvekst.

- Som barn hadde jeg alt for mange problemer, men ute på banen kunne jeg yte maksimalt. Så snart jeg fikk spille fotball var meg på mitt beste. Jeg elsker å spille fotball. Jeg spiller med hjertet.

Foruten en god serieinnspurt med Liverpool håper nå Suarez på et godt VM i Brasil med sitt kjære Uruguay.

- Før trekningen håpet jeg at vi skulle slippe å møte England. Men når det er sagt, så blir det utrolig å spille mot England for meg. Stevie sendte meg en tekstmelding etter trekningen, hvor han skrev «vi er så heldige», og det var noe vi begge lo av, fordi vi syntes det var morsomt.

- Men nå konsentrerer vi oss om ligaen og Liverpool. Jeg tror det er en vanskeligere oppgave å gå til topps i VM. Det blir veldig, veldig vanskelig. Italia, Uruguay og England – alle har gode spillere. Skal du gå til topps i VM må du være konsentrert i hver eneste kamp. Du må være fokusert mot hver nasjon du møter.