- Det blir ikke det samme uten Jamie

Steven Gerrard synes det er trist at Jamie Carragher har spilt sin siste fotballkamp for Liverpool.

En nyoperert Steven Gerrard satt på tribunen i Jamie Carraghers siste kamp som Liverpool-spiller.

- Jeg tror Carra må ha lånt fotballstøvlene mine. Enten det eller så lånte han fotballstøvlene til en av de andre spillerne, kommenterte Gerrard til Liverpoolfc.com etter at Carragher dundret et langskudd i stolpen i sin avskjedskamp.

- Vi har ikke sett noe slikt på 20 år, har vi? Det hadde vært en passende avskjed om den hadde gått inn. Han scoret i debuten sin, og var svært nær ved å gjøre det også i sin siste kamp.

- Carra leverte igjen solid spill fra første til siste fløytesignal. Han har spilt slik helt siden januar, når han kom tilbake på laget. Nå gir han seg. Jeg er sikker på at han kunne ha holdt det gående et par år til, men han mener dette er riktig tidspunkt å gi seg på, og vi må respektere det.

- Jeg sitter igjen med samme følelse som supporterne. Klubben gjorde ære på Jamie i denne avskjedskampen, og det var et følelsesladet øyeblikk da han ble klappet inn på banen for du visste at det var siste gang vi ville se ham spille.

- Dette var en trist dag, men Jamie forlater fotballen med et smil om munnen. Han har vært en fantastisk ambassadør for denne klubben, og det blir omtrent umulig for manageren å erstatte ham.

- Det blir vanskelig for meg også, for jeg har pleid å sitte samme med ham på bussen. Han er den første jeg kikker etter i garderoben. Jeg står Jamie nær både på og utenfor banen.

- Det blir merkelig nå som han ikke vil være der mer. Det vil bli tøft til tider, men alle gir seg en dag. Om noen få år vil det være jeg selv som legger fotballstøvlene på hylla. Vi må bare se tilbake og ta frem alle de gode minnene som Carra har gitt oss.

Liverpoolfc.com ba også Gerrard reflektere over sesongen 2012/13 rent generelt.

- Resultatene har vært varierende. Til tider har vi spilt strålende fotball. Vi har levert noen fantastiske kamper både på hjemme- og bortebane. Men vi har slitt litt med stabiliteten. Ved starten av sesongen var hovedmålet vårt å komme inn blant topp fire. Vi klarte ikke det. Det må vi spillerne ta ansvaret for at vi ikke klarte. Nå må vi børste av oss støvet og gjøre opp for oss neste sesong. Det er helt klart positive ting vi kan ta med oss på veien.

- Fotballen vi har spilt siden januar har vært bra. Vi har vist Champions League-form siden da, og jeg er veldig optimistisk med tanke på neste sesong. Det er nå opp til oss spillerne å fortsette på samme måte som vi har spilt de siste par månedene. Vi må ta med oss det inn i neste sesong, og forbedre oss ytterligere. Andre lag kommer til å kjøpe spillere, styrke sine staller og bli bedre. Vi må også sørge for at vi gjør det.

Til slutt kommenterte Gerrard sin fysiske tilstand etter operasjonen i skulderen.

- Det går veldig bra. Operasjonen var en suksess ifølge kirurgen. Det var en enkel operasjon. Jeg hadde slitt med skaden siden januar. Jeg trengte å få orden på problemet. Nå må jeg bare gjøre unna rehabiliteringen i løpet av sommeren, så vil jeg være i fin form når neste sesong starter.