- Det er mer enn tre poeng som står på spill

Lucas Leiva begynner å bli en erfaren herremann, og er fullt klar over at det er mer enn tre poeng som står på spill i Merseyside-derbyet.

Det er over seks år siden midtbanespilleren spilte sitt første lokaloppgjør på Merseyside, og han er derfor klar i sin tale foran morgendagens kamp på Goodison Park:

- Min første smak av Merseyside-derbyet var helt annerledes enn noe annet jeg hadde opplevd tidligere, forklarer 26-åringen til Liverpool Echo.

- Det var min første ligakamp i England, så jeg var ung. Jeg kjente til derbyet, men skjønte ikke helt hva det innebar. Jeg hadde ikke fått en skikkelig sjanse til å møte folk rundt om i byen og snakke med dem om det. Jeg kom inn for Stevie, og kampen åpnet øynene mine i forhold til hva disse kampene betyr for begge lags supportere.

- Min første kamp mot Everton var fantastisk, ettersom vi vant. Jeg hadde innvirkning på kamputfallet, og bidro til at vi fikk det resultatet vi ønsket oss.

- Etter å ha vært her i flere år vet jeg nå at dette er en annerledes type kamp. Det er en spesiell kamp. Som spillere må vi forberede oss som til en normal kamp. Men vi er fullt klar over at det ikke bare handler om de tre poengene.

- Det handler om byen og om folkene som bor her. Dette er en annerledes uke for fansen. Vi vet at denne kampen betyr langt mer enn tre poeng for dem.

Lucas har ikke bare positive opplevelser fra derbyet. I FA-cuptapet på Goodison Park i februar 2009 ble han utvist.

- Det er stor forskjell på å vinne og tape disse kampene. Utvisningen var et vanskelig øyeblikk for meg. Men jeg har prøvd å lære av erfaringen det var. Siden den gang har vi hatt en ganske god statistikk i lokaloppgjørene, og vi håper det vil fortsette slik. Det kan bety mye for sesongen vår å vinne en kamp som denne.

- Vårt lag har den rutinen som kreves for å spille slike kamper som dette, men alle kamper er ulike. Jeg kjenner noen Evertonians, og de er veldig spente foran kampen. Everton har startet sesongen veldig bra med en ny manager. De spiller en annen type fotball nå.

- Det er alltid vanskelig mot Everton, og de vil ha sterk selvtillit. Men vi er i god form selv også, så jeg tror det blir en god kamp.

Lucas trekker frem Romelu Lukaku som mannen som må stoppes skal de røde få med seg tre poeng fra Goodison i morgen.

- Vi spilte mot ham i fjor, da han var på lån hos West Bromwich, så vi kjenner til hvor sterk og kraftfull Lukaku er. Han kan score mål, og er i god form, så vi må passe ekstra godt på ham.

- Men jeg er sikker på at Everton bekymrer seg for våre spisser også. Både Luis Suarez og Daniel Sturridge har vært i god form, og vi er heldige som har dem.

Selv har Lucas vært på langtur med de brasilianske landslaget denne uken, etter å ha vært involvert i privatlandskamper mot Honduras og Chile.

- Jeg er glad for å være en del av landslagstroppen igjen. Jeg tvilte egentlig på at jeg ville komme tilbake på landslaget etter mine to alvorlige skader. Når jeg først kom tilbake var det litt senere enn jeg håpet på, men det er fortsatt tid til å bli med i VM-troppen.

- Det at jeg har vært med på de fire siste kampene til Brasil gir meg tro på at jeg blir med under VM neste år.

- Nå er det noen måneder til neste landskamp, så nøkkelen blir å gjøre det bra for klubben min og sørge for at Liverpool henger med i toppen av tabellen. Det vil være til hjelp i forhold til de neste landskampene. Spesielt nå som sesongen i Brasil går mot slutten, for da vil alt fokus rettes mot på Premier League i Brasil.

- Det er svært viktig for meg å holde meg på et høyt nivå. Jeg føler at Scolari får mer tillit til meg for hver gang jeg spiller for Brasil. Han virker positiv hver gang jeg snakker med ham. Jeg må bare fortsette å gjøre det jeg har gjort.

- Jeg kom tilbake fra Canada sent onsdag kveld, men har hatt nok tid til å komme til hektene igjen til morgendagens kamp. Jeg er vant til dette, og er klar for å møte Everton.