- Det er viktig å være med i europacupene

Philippe Coutinho slår fast at det er viktig for Liverpool å være med i europacupene, og kommer til å gi alt i de siste kampene for nå det målet.

- Jeg kjente til Liverpool før jeg kom hit, for de er et stort navn i Brasil. Sammen med mine lagkamerater håper jeg å hjelpe Liverpool til å oppnå større suksess i fremtiden, og vinne flere trofeer, uttaler Coutinho til Mirror.

- Det er viktig både for klubben og spillerne å spille i Europa neste sesong. Liverpool må spille om europeiske trofeer hele tiden. Vi vil gjøre alt vi kan i de få kampene vi har igjen for å ta maksimalt med poeng, i håp om å vinne en plass i Europa League.

Coutinho bedyrer at han ikke frykter storvokste og tøffe Premier League-spillere, trass i at han er liten av vekst.

- Jeg er vant til å møte spillere som er større enn meg, for det er mange fysisk sterke spillere i Brasil også. Noen ganger er det vanskelig å møte store spillere, men spillestilen her er rask, så det hjelper. Intensiteten og tempoet i spillet i England er mye høyere enn i Brasil og Italia. Det var vanskelig for meg å bli vant til tempoet i spillet til å begynne med.

- Jeg jobber hardt på trening, og forhåpentligvis kommer jeg opp på samme nivå som mine lagkamerater. Ting begynner å fungere nå, og forhåpentligvis vil jeg fremstå som enda bedre i fremtiden. Jeg tar sikte på å lære meg dette, og bli lenge i klubben. Det er på tide at jeg slår meg ned permanent på et sted.

- Den største utfordringen med å bo i Liverpool er været. Det er helt annerledes enn i Brasil. Vinden her er veldig sterk og kald. Når vennene mine fra Brasil kommer på besøk er det nærmest uvirkelig for dem hvor kaldt det er.

- Jeg spilte futsal fra jeg var seks år gammel. Når jeg ble sju sluttet jeg meg til Vasco Da Gama, og jeg spilte futsal frem til jeg var 11, før jeg begynte å spille på større baner. Det var gjennom futsal at jeg lærte meg teknikken min. Futsal er et mer teknisk spill, og det er mye hurtigere enn vanlig fotball. Du har et mye mindre areal å spille på, og tempoet er høyere, noe som betyr at du må være teknisk god for å kunne spille futsal ordentlig. Dette har hjulpet meg mye i ettertid, og uansett hvor jeg drar forsøker jeg å bli vant til spillet og finne meg til rette raskt.

Coutinho sier at han har funnet seg overraskende raskt til rette i Liverpool.

- Jeg er ganske sjenert, men spillere som Steven Gerrard, Lucas og Luis Suarez har sørget for at jeg har følt meg velkommen, noe som ga meg et løft. I situasjoner der jeg har vært ganske treg, har Gerrard kommet bort til meg og fortalt meg at jeg må tenke raskere, være raskere med ballen og raskere til å markere motspillerne.

- Suarez er en fantastisk spiller, og det er en ære å spille sammen med ham. Han beveger seg hele tiden, og det bidrar til å åpne opp motstanderens forsvar lettere. Jeg håper vi kan utvikle en god forståelse av hverandres spill, og oppnå store ting. Vi kommuniserer alltid på spansk ute på banen. Han snakker spansk, og jeg forstår det. Jeg var et halvt år i Spania, så jeg klarer å forstå det. Men det er ikke bare han som hjelper meg. De andre spillerne prøver også alltid å hjelpe meg til å bli bedre.

- Manageren kommuniserer også med meg på spansk, og ber meg hele tiden om å vandre inn i midten for å åpne opp spillet på flankene. Han ber meg også ofte om å gå rett på mål. Han spiller meg i den posisjonen jeg liker best, på venstreflanken, der jeg får lov til å skjære innover.

Coutinho håper at godt spill for Liverpool skal bidra til at han kommer med i Brasils VM-tropp til VM på hjemmebane neste sommer.

- Det er selvsagt noe jeg håper på. Spiller du bra for klubben din, er det mer sannsynlig at du vil komme med på landslaget også. Og spiller du bra i Premier League, øker sjansene dine enda mer enn i noen annen liga.