- Dette er trolig min siste sjanse

Stewart Downing tror han kan bli solgt til sommeren, om han ikke fortsetter å prestere på høyt nivå ut sesongen.

- Dette er trolig min siste sjanse. Manageren ønsket å hente inn nye spillere sist sommer, men fikk ikke fatt i et par av sine transfermål som kunne spille i min posisjon, og det gjorde at jeg fikk en ny sjanse, uttaler Downing til Liverpool Daily Post

- Han styrket stallen igjen i januar med folk som kan spille i min posisjon, så nå må jeg fortsette å spille bra, slik at han ikke kan sette meg ut av laget. Det er slik jeg vurderer situasjonen, fortsetter vingen.

- Hver gang jeg får sjansen må jeg bevise at han tok feil og vise ham at jeg er verdt en plass på laget. Det er slik jeg tenker foran kampene nå for tiden.

Downing startet sesongens første ligakamp, borte mot West Bromwich, men deretter fikk han ikke starte en eneste ligakamp de påfølgende tre månedene, og han ble fortalt at han kunne forlate klubben i januar.

- Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg spilte ikke mye, så jeg kunne ikke ha gjort så mye galt heller. Jeg ønsket ikke å forlate klubben. Når du ser tilbake på karrieren, ønsker du å ha spilt lenge for en klubb som Liverpool. En stund virket det som jeg ikke ville få flere muligheter. Laget gjorde det greit, og jeg var ikke engang på benken til tider.

- Jeg var skuffet over at jeg ikke engang fikk sjansen til å bevise at jeg kunne fungere i systemet han ønsket å benytte. Men så forandret ting seg raskt. Jeg trengte bare en sjanse til å spille, for systemet som manageren benytter passer meg.

- En stund måtte jeg spille venstreback, noe jeg ikke hadde gjort tidligere. Men etter at jeg fikk tilbake min gamle posisjon lenger frem på banen, både på høyre- og venstresiden, synes jeg at jeg har klart meg bra.

- Forrige sesong slet jeg tungt. Jeg skjønte ikke hva jeg gjorde feil, og det var veldig frustrerende til tider. Jeg tenkte med meg selv at «dette fungerer ikke». Denne sesongen har vært merkelig. Først spilte jeg ikke regelmessig. Det var vanskelig, og noe som var uvant for meg. Jeg liker ikke å sitte på benken eller på tribunen. Da vil jeg heller gå til en annen klubb og spille regelmessig.

Nå har imidlertid Downing startet i 12 av Liverpools siste 13 ligakamper, og han har funnet veien til nettmaskene også i Premier League.

- Manageren har ikke sagt at jeg ikke blir solgt. Vi hadde en samtale der han sa at jeg kunne dra, men etter det har jeg spilt bra, og når han så det tenkte han kanskje at han ville beholde meg ut sesongen. Om det endrer seg, vet jeg ikke. Men dersom jeg spiller bra, vil det bli vanskeligere for ham å sette meg på benken eller selge meg.

- Manageren vil styrke stallen igjen til sommeren. Konkurranse om plassene er bare bra. Det har fått det beste ut av spillerne her, inkludert meg selv.

- Det fine med denne manageren er at du vet hvor du står. Spiller du bra, er du på laget. Spiller du dårlig, blir du vist utgangsdøren. Så enkelt er det.

- Jeg liker at det blir gjort på den måten. Jeg har spilt for noen managere som ikke gjør det på denne måten. De sier en ting til deg, men gjør noe helt annet. Kanskje gjorde manageren dette for å gire meg opp. Jeg vet ikke, for jeg har ikke spurt ham. Jeg tipper han ser hvordan jeg har spilt, og synes at det han sa har hatt en effekt. Noen spillere har i alle fall forlatt klubben, og jeg spiller fortsatt på laget.

- Det er en litt rar situasjon. Men managere gjør ting på ulike måter, og dersom han får det beste ut av sine spillere på denne måten, så er det riktig måte å gjøre det på.

I kveld får Downing et gjensyn med tidligere assistentmanager i Liverpool, Steve Clarke, som skal lede sitt West Bromwich-lag ut på Anfield.

- Jeg vil ikke si jeg er overrasket over hvordan Steve har satt sitt preg på West Bromwich, uttaler vingen.

- Du kunne se at han var en fremtidig managertype mens han var i Liverpool også. Han var aldri redd for å si meningen sin mens han var her. Han vil heller ikke være redd for å håndtere situasjonen som har oppstått med Peter Odemwingie. Han er en type som tar tak i ting umiddelbart. Vi er selvsagt ganske glade for at han gjør det så bra, for han var ganske godt likt her.