- Du kan ikke la historien kvele deg

Brendan Rodgers er opptatt av å se fremover, og ikke la Liverpools suksessfulle fortid bli en tung bør om skuldrene.

- Når du tar over en klubb som manager får du utdelt forskjellige kort avhengig av tidspunktet du kommer inn på. Jeg kom til en klubb som forsøker å gjenvinne gammel storhet. Som forsøker å få fremgang igjen. Det hadde kanskje gått den andre veien en stund, sier Rodgers til Liverpool Daily Post.

- Dette er ikke ment som kritikk av noen som har vært her tidligere, men realiteten er at vi ble nummer åtte sist sesong. Hadde jeg tatt over en klubb som var med i Champions League, ville det sannsynligvis vært en annen historie. Men nå må vi forsøke å ta oss tilbake dit hvor klubben ønsker å være.

- Den sesongen Liverpool vant Champions League under Benitez, avsluttet de sesongen med 58 poeng, og utenfor topp fire. Sesongen før det, med Gerard Houllier, sanket man 60 poeng og kom på fjerdeplass.

- Men alle kjenner historien fra 2004/05-sesongen, og at Liverpool vant Champions League. Slikt kjøper en manager en sesong til, hvor du kan bygge klubben og ha fremgang.

- Historie er historie, og Liverpool har en utrolig historie. Det er lett for meg å anerkjenne den historien, for det var en av hovedgrunnene til at jeg kom hit. Men du kan ikke bli holdt som gissel av historien. Du må stå på videre, og gjøre ditt beste. Jeg fokuserer kun på å forbedre laget. Legger du for mye press på deg selv, blir dette vanskelig.

- Jeg har sagt til mine spillere at deres jobb er å sørge for at de spiller så bra at bildene deres kommer opp på veggene her. Du ønsker å henge der både som manager og spiller, slik at du blir husket i årene som kommer. Men det viktigste for meg er klubben, ikke Brendan Rodgers.

- Jeg har klokkertro på det jeg driver med.