- Et lag med bredde og kvalitet

Brendan Rodgers beskriver Chelsea som et lag med bredde og kvalitet. London-laget kan stille to nesten like sterke startellevere. Rodgers har lært mye av Jose Mourinho.

- Chelsea har mye kvalitet. De har vært en av de mest suksessfulle klubbene i landet og i Europa de seneste ti årene, uttalte Brendan Rodgers på sin pressekonferanse i går.

- Det er bemerkelsesverdig hvordan de har bygget opp troppen og laget og hvordan de har gjort forandringer.

- Jeg tror vi så tidligere i sesongen at de skiftet ut laget til cupkampen mot Arsenal. Det var en helt annen startellever, men det var en meget god opptreden, og de fikk et resultat. Det viser hvilken styrke de besitter når de kan gjøre slik.

- De har en rekke talentfulle spillere og en manager i verdensklasse. Vi forstår hvor vanskelig det kommer til å bli.

Chelsea ligger ett poeng foran Liverpool. London-laget har kun avgitt to poeng på hjemmebane denne sesongen, men er ofte involvert i jevne kamper.

- De får resultatene, og det er alt som betyr noe for Jose og supporterne. Jeg tror alle lag er ute etter å forbedre prestasjonsnivået. Jose har kommet inn til en ny spillergruppe, og det vil ta ham litt tid for forstå hvordan den fungerer.

- Men de får resultater, de har spillere i verdensklasse og en talentfull tropp. De er inne blant topp fire, hvor de forventes å være.

Brendan Rodgers har mye å takke Chelsea-manager Jose Mourinho for.  Tidligere i karrieren jobbet Rodgers på Chelseas akademi under portugiseren.

- Jeg ville antagelig ikke sittet her i dag dersom det ikke var for ham. Når jeg snakker og hører om Jose, er det først og fremst som venn.

- Fra første gang jeg møtte ham kom vi godt overens umiddelbart. Det var en kveld i september 2004 etter at han hadde kommet til klubben tidligere den sommeren. Jeg var invitert til å snakke om rollen min.

- Han ga meg selvtillit som har forberedt meg mye for den rollen jeg har i dag. Jeg har vært heldig som har fått jobbe med mange gode mennesker innen fotballen. Jeg har lært mye fra mange folk, men det ene jeg fikk av Jose var detaljer.

- På den tiden beskrev jeg ham som en av de beste organisatorene innen verdensfotballen. Jeg var meget heldig som fikk jobbe med en av det kaliberet i tre år. Jeg lærte virkelig av ham. Jeg pleide å stå i bakgrunnen på pressekonferansene i et par år, noe han trolig ikke visste, for å se hvordan han håndterte pressen.