- Færre kamper en stor fordel for LFC

Jose Mourinho mener Liverpools manglende involvering i Europa gjør at de kan kjempe helt i toppen av Premier League. Ramires suspendert for Chelsea.

- Manageren er en av mine beste venner, så nei det er ikke noe rivalisering, sier Jose Mourinho foran et nytt møte med Liverpool, noen år etter at han sist var manager i England og hadde et anstrengt forhold til Rafael Benitez. – Jeg har full respekt for en klubb med den historien som Liverpool har.

- Liverpool er på ferie i en sesong, hevder manageren til Chelsea når han blir bedt om å beskrive dagens Liverpool for The Times. – De har en uke til å forberede seg til kamp, spille kampen, og så ha en uke til før neste kamp. Det er en utrolig fordel.

- De kan vinne ligaen, fordi at de er gode, fordi Brendan er god, fordi at de har tid til å forberede laget taktisk, fordi at de ikke er involvert i Champions League og ikke en gang Europa League. Spillerne til Chelsea vil spille 60 kamper, Liverpool vil spille 40 kamper. Det er en stor forskjell.

- Han har gjort det fantastisk, sier Mourinho videre om Brendan Rodgers, som han arbeidet sammen med tidligere i Chelsea. – Men han kan ha rolige treninger hver dag, kanskje to ganger om dagen. Det er slik du bygger ditt lag. Vet du hvor mange taktiske treninger jeg har gjort siden pre-season? Ikke mange. Det er lett for at lag som har det hver uke å få inn noe dynamikk, andre lag behøver mer tid. Det å ikke være involvert i Europa gir dem en stor fordel. Ikke i forhold til hvile, men i forhold til det arbeidet de får gjort.

- Jeg synes de spiller på en annerledes måte, svarer Jose Mourinho på spørsmål om hvordan Liverpool er uten Steven Gerrard. – Laget er solid, med tre sentrale midtbanespillere. Henderson har løpskraft og er på sprang hele tiden. Det gir mer frihet til de som er på flankene, enten Sterling eller Coutinho. Brendan har vært intelligent i måten han har tilpasset laget etter Gerrard.

Chelsea har få eller ingen skadeproblemer foran møtet med Liverpool, men den brasilianske midtbanespilleren Ramires er uaktuell med suspensjon etter fem gule kort.